Αρχική Νέα Τοπικά ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο- άνθρακες ο...

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο- άνθρακες ο θησαυρός της Κυβέρνησης

8


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


“Άνθρακες ο θησαυρός” αποδείχτηκε ότι ήταν η προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το θέμα νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Αυτό προκύπτει από την αρνητική στάση των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στην σημερινή πρώτη και μάλλον τελευταία συνάντηση τους με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης κ. Παυλόπουλος και κ. Αλογοσκούφης αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που έχουν τεθεί από της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συγκεκριμένα την εφαρμογή νέου μισθολογίου στο δημόσιο, της επέκτασης του θεσμού των Βαρέων ανθυγιεινών στο δημόσιο, της αξιοκρατικής στελέχωσης των υπηρεσιών.
Αρνήθηκαν να καταθέσουν οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση και παρέπεμψαν τις προτάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για μελέτη σε επιτροπές. Επισημαίνουμε ότι οι προτάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν τεθεί στην Κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση θέλει να καλύψει την αρνητική της στάση απέναντι στα αιτήματα των Δημοσίων Υπάλληλων και να συνεχίσει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και της κοινής γνώμης.
Η απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης οδηγεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο σε ναυάγιο για μια ακόμα χρονιά.
Οι αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων, σε συνδυασμό με την γενικότερη επίθεση που γίνεται από τη Κυβέρνηση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλουν την αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικαλιστικού κινήματος, τον συντονισμό δράσης και την ανάπτυξη αποτελεσματικών αγώνων για την απόκρουση της Κυβερνητικής επίθεσης και την ικανοποίησης των αιτημάτων μας.


ΑΘΗΝΑ 13 Ιουλίου 2005