Αρχική Νέα Τοπικά Στη φάση δημοπράτησης το έργο του δρόμου Αρμόλια- Πυργί

Στη φάση δημοπράτησης το έργο του δρόμου Αρμόλια- Πυργί

10


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή τμήματος Αρμόλια-Πυργί“, προϋπολογισμού 2.000.000 €, το οποίο αποτελεί υποέργο του συνολικού έργου “Ολοκλήρωση δρόμου Χίου-Λιμένα Μεστών” συνολικού προϋπολογισμού 15.550.000,00 €.
Η εν λόγω εργολαβία αποτελεί συνέχεια των έργων “Κατασκευή Γέφυρας Κοκκαλά”, η οποία έχει ολοκληρωθεί, και “Ανισόπεδος Κόμβος στη θέση ΔΕΗ” το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται η υπογραφή Σύμβασης και για το τμήμα “Θυμιανά- Νεοχώρι- Σύνδεση με οικισμό Βαβύλων”.
Για την συνέχεια και ολοκλήρωση του δρόμου Χίου- Μεστών απομένουν τα τμήματα “Παραλλαγή Κοντυλόπου”, “Πυργί-Ολύμποι” και “Μεστά- Λιμένας Μεστών”, για τα οποία αναμένεται επίσης η έγκριση δημοπράτησης.
Μετά την δημοπράτηση και του τετάρτου υποέργου του “Χίου – Λιμένα Μεστών”, του τμήματος “Αρμόλια -Πυργί”, ο σημαντικός οδικός άξονας που ενώνει την πόλη Χίου με το λιμάνι των Μεστών παίρνει σάρκα και οστά και σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο έργο της βελτίωσης του Λιμένα Μεστών, ανοίγει ο δρόμος για σύνδεση της Χίου με την Ανατολική Αττική με πιο σύντομες και σύγχρονες υποδομές.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α Χίου