Αρχική Νέα Τοπικά Σκοτεινό παραμένει το Κάστρο της Βολισσού

Σκοτεινό παραμένει το Κάστρο της Βολισσού

9Τη… γέμιση του φεγγαριού περιμένει για να φωτιστεί το κάστρο της Βολισσού, που από την ώρα που έσπασαν οι προβολείς δεν έχει βρεθεί λύση στο ποιος θα αναλάβει να επαναφέρει την παλιά κατάσταση.
Οι διαμαρτυρίες των θερινών επισκεπτών της Βολισσού είναι έντονες και ειδικά αυτών που είχαν συνηθίσει να το βλέπουν φωτισμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από μια ένταση που υπήρξε στις σχέσεις της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Δήμου Αμανής, η 3η ΕΒΑ ανέλαβε να συντάξει μελέτη. Αυτή όμως δεν έχει γίνει γνωστή στο Δήμο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Μαλαφή, ενώ δεν του δίνεται η άδεια φύλαξης που θεωρείται ότι μπορεί να γίνει από αυτόν που θα αναλάβει και την καντίνα. Το ζήτημα είναι όμως ότι ο περσινός πλειστηριασμός της καντίνας βγήκε άγονος αφού προφανώς θεωρείται ότι η επισκεψιμότητα θα είναι μικρή.
Αυτό που χρειάζεται το Κάστρο είναι να ανασκαφεί και να αναστηλωθεί και όχι απλά να αναδειχτεί μέσω των διαδρόμων που φτιάχτηκαν. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε σχετικός επιστήμονας “άντε και μπήκαν οι προβολείς αν δεν αναστηλωθεί θα το φωτίζουμε για να το βλέπουμε να πέφτει;”…


Θ. ΠΥΛ., από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ