Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομιλία Καραμανλή στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λήμνο

Ομιλία Καραμανλή στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λήμνο

6


Αποφασισμένος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας την Παρασκευή στην έναρξη του Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λήμνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι “η κυβέρνηση δρομολόγησε σειρά αλλαγών και προχωρά με όραμα, σύνεση και τόλμη στη νέα εποχή, είπε. Τόνισε ότι αποτελεί δέσμευση η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξουν όλα όσα καθηλώνουν την ελληνική κοινωνία. “Επιλέξαμε από την αρχή το διάλογο, τη συνεννόηση, τη σύνθεση. Ακούσαμε, συζητήσαμε, προτείναμε. Οφείλουμε τώρα να προχωρήσουμε”.

Υπέρ της συνεργασίας με την Τουρκία
Ακολούθως έστειλε μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας με όλες τις γειτονικές χώρες, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη διεύρυνση της συνεργασίας με όλους τους λαούς και την εξομάλυνση των σχέσεων με τη γειτονική Τουρκία. Στηρίξαμε και στηρίζουμε, είπε, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, με την πεποίθηση ότι ο δρόμος της πλήρους προσαρμογής στο ευρωπαϊκό κεντημένο μπορεί να αποδίδει θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους πολίτες της, όσο και για τους γείτονές της.
Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η διαδρομή εξαρτάται πρωτίστως από την ανταπόκριση της ίδιας της Τουρκίας στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, στους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο.
Ο πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η πρόταση να ιδρυθεί στη Λήμνο πανεπιστημιακή σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας Τροφίμων με δύο τμήματα.
Ακόμη, επισήμανε ότι ενισχύθηκε το ακτοπλοϊκό δίκτυο στο Βόρειο Αιγαίο, αυξήθηκαν σημαντικά οι επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές που εξυπηρετούν την Λήμνο και τον Αη Στράτη και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα για σύνδεση με τις Σποράδες, την Εύβοια, το Βόλο, τα Μουδανιά.
Απευθυνόμενος στους νέους, τόνισε ότι “στις 7 του Μάρτη ανοίξαμε μαζί μια νέα σελίδα και ξεκίνησε μια νέα εποχή για τη χώρα. Εποχή για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με οδηγό τη νεολαία που διαμορφώνει την ατζέντα του μέλλοντος”. Ζήτησε την αμεσότερη και μαζικότερη συμμετοχή τους στα κοινά. “Θέλουμε τη διορατικότητα και το ριζοσπαστισμό σας. Θέλουμε τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Θέλουμε να είστε στο κέντρο της πολιτικής και στο κέντρο των εξελίξεων”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ