Αρχική Νέα Τοπικά Εμβολιασμοί αδέσποτων σκύλων από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο

Εμβολιασμοί αδέσποτων σκύλων από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο

9


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου μερίμνησε για τον εμβολιασμό των σκύλων που εγκαταλείφθηκαν στην πόλη της Χίου. Συγκεκριμένα τα ζώα εμβολιάστηκαν κατά του τύφου, της λεπτοσπείρωσης, της μόρβας, της λοιμώδους ηπατίτιδας, της παραϊνφλουέντζας, της λύσσας, του εχινόκοκκου, των ταινιάσεων και των ασκαρίδων και ψεκάστηκαν με ειδικό φάρμακο κατά των ψύλλων, των τσιμπουριών και των ψειρών. Πρόκειται για 49 σκυλιά που ζουν σε γειτονιές που εκτείνονται από το Βαρβάσι έως τα Ταμπάκικα και από το Λιμάνι έως τον Άγιο Σπυρίδωνα, το Φραγκομαχαλά και την Αγία Άννα Καπέλλα, και είναι απολύτως υγιή και φιλικά με τους ανθρώπους.
   Τα έξοδα των εμβολιασμών καλύφθηκαν, κατά ένα μέρος, με δωρεά ύψους 200 ευρώ από την Ιερά Μητρόπολη Χίου και από τα έσοδα της συνεστίασης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος τον προηγούμενο Μάρτιο.
   Ας αναφερθεί πως πέρσι την ίδια εποχή υπήρχαν στην πόλη της Χίου 76 εγκαταλειμμένα σκυλιά. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος βρήκε, με μεγάλη δυσκολία και πολλά έξοδα, οικογένειες να υιοθετήσουν 64 από αυτά. Επίσης, 4 δηλητηριάστηκαν. Συνεπώς, από τα περσινά σκυλιά, στην πόλη ζουν πλέον μόνο 8, τα οποία είναι στειρωμένα. Το γεγονός πως σήμερα υπάρχουν 49 αδέσποτοι στη Χώρα σημαίνει πως 41 σκύλοι εγκαταλείφθηκαν από Χιώτες μεταξύ Νοεμβρίου 2004 και Ιουνίου 2005. Υπολογίζεται πως μόνο στην πόλη εγκαταλείπονται περίπου 100 σκυλιά ετησίως. Σε κάδους σκουπιδιών βρέθηκαν πεταμένα, ζωντανά ή νεκρά, νεογέννητα ή λίγων εβδομάδων, περίπου 200 γατιά και σκυλιά αλλά ο αριθμός αυτών που προορίζονται για “άλεσμα” στα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου πρέπει να υπερβαίνει τα 400.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Κύριο Διονύσιο, την Ιερά Μητρόπολη Χίου και όλους όσους βοηθούν το έργο του.