Αρχική Πολιτισμός Πρώτη γιορτή αγροτοτουρισμού – Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού

Πρώτη γιορτή αγροτοτουρισμού – Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού

6


Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΧΙΟΣ 2005, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Δήμου Χίου από 3 έως 13 Αυγούστου (ωράριο λειτουργίας: 18:30- 23:30), με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού.
Συνδιοργανωτές είναι το Τμήμα Τουρισμού της Ν.Α. Χίου, ο Δήμος Χίου, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α. Χίου, η ΕΝΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Πρόκειται για μια εκδήλωση με κεντρικό θεματικό άξονα την προβολή και προώθηση, μέσω της γνωριμίας με το κοινό, των τοπικών προϊόντων, αλλά και της παράδοσης του τόπου μας. Εκτός από την έκθεση και την πώληση των διαφόρων προϊόντων των πιο κάτω κατηγοριών, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από μια σειρά καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων σχετικών με την τοπική τέχνη και παράδοση.
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί, καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι διάφοροι φορείς όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού, ενώ ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει τα δημοτικά συμβούλια Δήμων (Χίου, Καρδαμύλων).

                             Κατηγορίες προϊόντων που θα εκτεθούν


• Τρόφιμα και Ποτά:
Αλκοολούχα ποτά. Αποξηραμένοι καρποί( σύκα, ξηροί καρποί), Παστέλια, Αρτοποιήματα, Γλυκά, Βότανα, Αρωματικά φυτά, Μπαχαρικά, Τουρσιά, Γαλακτοκομικά προϊόντα & Παγωτά, Γλυκά κουταλιού, Μέλι, Μαρμελάδες, Λουκούμια, Ζαχαρώδη, Ελαιόλαδο, Ελιές, Εσπεριδοειδή, Χυμοί, Ηδύποτα, Ζυμαρικά, Τραχανάς, Μαστίχα και Προϊόντα Μαστίχας, Οπωροκηπευτικά, Προϊόντα Βιολογικής Καλλιέργειας Συσκευασμένα, Παραδοσιακά Εδέσματα, Μαγειρεμένες Τοπικές Συνταγές, Προϊόντα Ιχθυοκαλλιέργειας Τυποποιημένα κλπ.
• Φυτώρια, Ανθοκομία:
Σπόροι προς καλλιέργεια, Φυτά και άνθη νωπά, αποξηραμένα κλπ
• Είδη Λαϊκής τέχνης:
Αγιογραφία, Γλυπτά, Ξυλόγλυπτα, Κεραμικά, Αγγιεοπλαστικά, Κοσμήματα Χειροποίητα, Κεντήματα, Υφαντά, Εργόχειρα, Παραδοσιακά Χαλιά, Παραδοσιακά Μοοιυσικά όργανα, Χειροποίητες Κούκλες, Φορεσιές, Κεριά, Κοχύλια, Καραβάκια, Γκραβούρες, άλλα είδη Λαϊκής τέχνης
• Καλλυντικά:
Καλλυντικά προερχόμενα από μαστίχα και άλλα φυσικά προϊόντα της χιακής γης, Σαπούνια, Αρώματα, Προϊόντα Ομορφιάς κ.α.
• Εκδόσεις:
Χιακές εκδόσεις, Τουριστικοί Οδηγοί, Χάρτες, Συνταγές, Φύση κλπ
• Ζωγραφική/ Φωτογραφία:
Χιώτες Ζωγράφοι- φωτογράφοι, εικόνες και παραστάσεις της Χίου
• Υπηρεσίες:
Παραδοσιακά και Αγροτουριστικά καταλύματα, Εστιατόρια- Παραδοσιακές Ταβέρνες, Καταδύσεις, Μουσεία λαογραφικά και ναυτικά, Μοναστήρια, Βιβλιοθήκες, Μονοπάτια, Πολιτιστικές διαδρομές, Ορχιδέες, άλλες δραστηριότητες.

Διεύθυνση τμήματος τουρισμού:
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 16, 82100, ΧΙΟΣ
ΤΗΛ. 22710 40254, e-mail: chiotour@otenet.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα ενότητας Καραμανλή από Αϊ Στράτη- αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΜικρή φωτιά στο Νεραύλακα Καρδαμύλων