Αρχική Νέα Οικονομία Ξεκινούν από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

6


Αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα, 18 Ιουλίου, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν φέτος έως τις 27 Αυγούστου.
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να κάνουν σύγκριση των τιμών. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, στα καταστήματα θα αναγράφονται διπλές τιμές των ειδών και δεν επιτρέπεται να αναγράφεται τιμή προ των εκπτώσεων.
Με την ευκαιρία της έναρξης των εκπτώσεων ο γγ Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και υπενθυμίζει:
α. Αγοράζουμε με βάση τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων.
β. Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.
γ. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του (οι δικαιολογίες του τύπου «είναι προσφορά», «αλλαγές δεν γίνονται», δεν είναι νόμιμες).
Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης προϊόντα, στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά και έχει λάβει γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κ.λ.π).
δ. Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από επιλεγμένα προϊόντα-«κράχτες».
ε. Ζητάμε πάντοτε απόδειξη για τη συναλλαγή που κάναμε.
στ. Η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουμε πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.
ζ. Καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε (πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν, κ.λ.π.) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (08:00 – 22:00).
Επιπλέον, ο γγ Καταναλωτή υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και εντατικοί, όπως επίσης θα είναι αυστηρότατες οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους εμπόρους παρατηρηθούν αθέμιτες πρακτικές (απόκρυψη εμπορευμάτων, διάθεση ειδών β’ διαλογής ή ελαττωματικών, πλασματική έκπτωση, άρνηση αντικατάστασης, κ.λ.π.).
ΠΗΓΗ: news.in.gr, ΑΠΕ