Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 3ο-8ο Δημοτικά: Χρειάζεται και το φιλότιμο των εργολάβων…

3ο-8ο Δημοτικά: Χρειάζεται και το φιλότιμο των εργολάβων…

4


Δουλειά από αύριο Τετάρτη υπόσχονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να πιάσουν οι δύο εργολάβοι στο 3ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία έτσι ώστε να ολοκληρώσουν το έργο μέσα στον Οκτώβριο.
Την υπόσχεση αυτή μετέφερε στους δύο διευθυντές των σχολείων και σε αντιπροσωπεία των δύο συλλόγων γονέων ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μάρκος Μεννής και Πέτρος Ντομάτας αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης.
Το αίτημα για συνάντηση κατέθεσαν οι διευθυντές των 3ου και 8ου ,Φώτης Κεραμιδάς και Λευτέρης Μερεσεντζής, οι οποίοι υπέβαλαν και σχετικό έγγραφο στο οποίο τονίζεται η αγωνία τους για την πορεία του έργου, αφού μέχρι και χθες δεν ήταν παραπάνω από 1-2 εργάτες αυτοί που καθημερινά εργάζονταν στο κτήριο που παραμένει καρά γιαπί. Έτσι οι ελπίδες ότι το κτήριο -σύμφωνα και με τις υποσχέσεις που δόθηκαν ακόμα και στα παιδιά- θα είναι έτοιμο την 1η Σεπτεμβρίου εξανεμίζονται, μιας και ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου φθάνει στις 31 Δεκεμβρίου 2005!
“Ο υποσχεθείς χρόνος διέρχεται δυστυχώς άεργος” επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο των δύο διευθυντών.
Από την πλευρά του ο κ. Μεννής σημείωσε ότι κατανοεί την αγωνία και πως η Δημοτική Αρχή το τελευταίο καιρό έκανε προσπάθειες για να υπάρξει ομαλή ροή στις εργασίες. Πριν 20περίπου μέρες υπογράφηκε το συμφωνητικό με τον τελικό ανάδοχο του έργου. Καθημερινός είναι εξάλλου ο έλεγχος από τον κ. Ντομάτα, ενώ η υπόσχεση του πρώτου εργολάβου κάνει λόγο για παράδοση του δικού του αντικειμένου στις 20 Αυγούστου και του δεύτερου πως το σχολείο θα παραδοθεί προς χρήση μέσα στον Οκτώβρη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα συνεργεία θα είναι πολυπληθή.
Πάντως από πλευράς των Συλλόγων Γονέων που προσκλήθηκαν στη συνάντηση, έμεινε ανοικτό το θέμα το πως θα αντιδράσουν το Σεπτέμβριο αν ανοίγοντας τα σχολεία δεν είναι έτοιμο το κτήριο.