Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αναφορά Ελπίδας Τσουρή στον υπουργό για φορολογικό Κάμπου

Αναφορά Ελπίδας Τσουρή στον υπουργό για φορολογικό Κάμπου

8Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλλε η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή σχετικά με το θέμα της φορολογικής μεταχείρισης των ακινήτων περιοχής Κάμπου.
Η κα Τσουρή έλαβε υπόψη τις προτάσεις του υπομνήματος της επιτροπής που συστάθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε με δική της πρωτοβουλία στις αρχές Ιουνίου και εξέτασε το θέμα.
Εδωσε δε, ιδιαίτερη βαρύτητα στο χαρακτηρισμό του Κάμπου ως παραδοσιακού οικισμού, σύμφωνα και με το Προεδρικό Διάταγμα του 1992, και στην ανάγκη να συνταχθεί ειδική τροπολογία στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο, στο οποίο η βουλευτής  προτείνει να υπάρξει δικαιότερη φορολογική μεταχείριση για τα ακίνητα της περιοχής του Κάμπου της Χίου.


Να θυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία της βουλευτή του Νομού Χίου Ελπίδας Τσουρή, πραγματοποιήθηκε στις 03.06.2005 σύσκεψη, με θέμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή του Κάμπου της Χίου και η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.


Ειδικότερα, για το θέμα της φορολογικής μεταχείρισης των ακινήτων της περιοχής συστάθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία, έπειτα από μελέτη, κατέληξε στη σύνταξη υπομνήματος, με  προτάσεις για τη φορολογική αντιμετώπιση των ακινήτων του Κάμπου.