Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Ομηρούπολης: ανεξαρτητοποίηση Νίκου Τσίχλα

ΔΣ Ομηρούπολης: ανεξαρτητοποίηση Νίκου Τσίχλα

5Με την παρακάτω επιστολή που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης, ο δ.σ. Νίκος Τσίχλας δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την πλειοψηφούσα παράταξη ΠΑΚ- ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ.
Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός σημείωσε ότι κατανοεί αυτούς που για πολιτικούς λόγους αποφασίζουν να διαχωρίζουν τη θέση τους όχι όμως και αυτούς που ανοίγουν δικό τους “μπαϊράκι”. Έκανε λόγο επίσης για χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην επιστολή και τον καταρρακώνουν για να υπάρξει και ένταση με τη μείζονα αντιπολίτευση λόγω υποθετικών συνειρμών που έκανε ο ίδιος σχετικά με τη στάση Τσίχλα, αλλά δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει σε τέτοια σενάρια.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την 5η κατά σειρά ανεξαρτητοποίηση, αφού προηγήθηκαν αυτές των Νίκου Κυριακού, Δημήτρη Κοινούση (απεβίωσε), Αντώνη Παντελόγλου και Δημήτρη Αθανασόπουλου.
Η επιστολή παραίτησης Νίκου Τσίχλα είναι η ακόλουθη:
“Κύριε Πρόεδρε,
Με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να υποβάλω την ανεξαρτητοποίησή μου από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΚ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τους παρακάτω λόγους:
1. Υπάρχει πλήρης διάσταση μεταξύ των αρχών της ΠΑΚ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που υποστηρίζαμε προεκλογικά και της φιλοσοφίας και πρακτικής που ακολουθεί ο Δήμαρχος και η παράταξη στον τρόπο λειτουργίας της και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
2. Ελλιπέστατη ενημέρωση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων της παράταξης απ’ τον κ. Δήμαρχο για θέματα στα οποία η ενημέρωση και η ομοψυχία έπρεπε να ’χουν πρωτεύοντα ρόλο.
3. Η αδιαφορία και ανευθυνότητα που επιδεικνύει συστηματικά ο κ. Δήμαρχος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου στην οποία για ένα χρόνο περίπου ήμουν πρόεδρος, θέση από την οποία αναγκάστηκα να παραιτηθώ με επίδοση εξωδίκου αφού δεν γινόταν αποδεκτή. Ακόμη και σήμερα συνεχίζω να ταλαιπωρούμαι οικονομικά, ηθικά, επαγγελματικά και οικογενειακά, χωρίς να βρίσκω ουσιαστική ανταπόκριση απ’ την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος δεν παίρνει τις στοιχειώδεις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτή την εξέλιξη, την οποία απέφευγα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Ζητώ συγγνώμη απ’ τους συνδημότες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στην παράταξη ΠΑΚ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και δηλώνω κατηγορηματικά ότι ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίζω να λειτουργώ υπεύθυνα και να πράττω κατά συνείδηση, τιμώντας τους με τον τρόπο αυτό.


Με εκτίμηση
Τσίχλας Δημ. Νικόλαος