Αρχική Νέα Τοπικά Καλό νερό λιμνοδεξαμενής Αίπους στο Βροντάδο

Καλό νερό λιμνοδεξαμενής Αίπους στο Βροντάδο

8


Τη διαβεβαίωση ότι η ποσότητα νερού που διαθέτει σήμερα η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος (150.000 κ.μ.), μαζί με το νερό που παράγει η μονάδα αφαλάτωσης στο Μηλιγκά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε νερό του Βροντάδου για το επόμενο τρίμηνο, έδωσε ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αγαπητού Βασιλάκη, σημείωσε ότι τις τελευταίες 12 μέρες σταδιακά εγκαταλείφθηκε η γεώτρηση του Βασιλεώνοικου και τώρα παίρνουν εξ’ ολοκλήρου νερό από το Αίπος όπου μπορούν να λάβουν μέχρι και 90 κυβικά μέτρα την ώρα, νερό που έρχεται να προστεθεί στα 500- 600 κυβικά της αφαλάτωσης.
Εξάλλου θα γίνει προμήθεια φίλτρου ενεργού άνθρακα για να είναι πόσιμο αμέσως μετά την έξοδό του από τη λιμνοδεξαμενή το νερό, αν και όπως είπε ο κ. Παπαληός δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα χρειάζεται μετά τη μεταφορά του στο δίκτυο και χλωρίωση.
Επίσης σημείωσε ότι  ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε χρηματοδότηση 200.000 ΕΥΡΩ για την αγορά νέας μονάδας αφαλάτωσης, ενώ τόνισε ότι όσο καιρό δινόταν νερό από το Βασιλεώνοικο αυτό ήταν ελεγμένο και για βαρέα μέταλλα.
Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε πάντως ότι το τελευταίο καιρό υπάρχει μια πικρίλα στο νερό που φθάνει στις βρύσες των σπιτιών του Βροντάδου όπου παρατηρείται και εναλλαγή στην πίεση.
Από την πλευρά του ο Γ. Παντελίδης σημείωσε ότι ενώ θεωρούσαν μέχρι τώρα λυμένο το θέμα του νερού στο Βροντάδο, εντούτοις αυτό επανέρχεται και σημείωσε ότι φαίνεται ένας επαναπροσανατολισμός στην αφαλάτωση.