Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αόριστες υποσχέσεις υπουργείου για τη στελέχωση της “ΚΟΡΑΗ”

Αόριστες υποσχέσεις υπουργείου για τη στελέχωση της “ΚΟΡΑΗ”

7“Η απάντηση της Υπουργού Εθνικής Παιδείας σχετικά με τις προθέσεις  του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στη βιβλιοθήκη, δεν ξεφεύγει από τις συνηθισμένες αοριστολογίες τις κυβέρνησης και τη μετάθεση των λύσεων “εν ευθέτω χρόνω”.”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.
Συγκεκριμένα ενώ το Υπουργείο υπόσχεται έξι θέσεις μονίμου προσωπικού, εντός του 2005 και τέσσερις θέσεις σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέχρι σήμερα έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για μια θέση καθαρίστριας!


“Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για προσωπικό καθαριότητας έχει εκδοθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα νεότερο για πρόσληψη, σημειώνει η κα Τσουρή και συνεχίζει:
“Σε ό,τι αφορά στις θέσεις μονίμου προσωπικού που υπόσχεται το Υπουργείο εντός του 2005, δεν έχει καν δημοσιευθεί προκήρυξη, άρα, εύλογα γεννάται το ερώτημα, κατά πόσο είναι εφικτό να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου!

Ομοίως, υπάρχει πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμη καμία πίστωση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2005.


Η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, στις 06.06.2005, απευθυνόμενη προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπογράμμισε την ιστορική σημασία της βιβλιοθήκης “Κοραής”, στους χώρους της οποίας φιλοξενούνται σπάνιες συλλογές βιβλίων και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.


Υπενθυμίζουμε ότι με παρέμβαση της βουλευτή, στη διάρκεια της θητείας της ως Υφυπουργού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ώστε να  εκπονηθεί μελέτη επέκτασης της βιβλιοθήκης, κάνοντας χρήση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του γειτνιάζοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου.