Αρχική Νέα Οικονομία Η ΕΝΑ ευθύνεται για την ενημέρωση για το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για...

Η ΕΝΑ ευθύνεται για την ενημέρωση για το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον αστικό χώρο του ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ”.

12


Πριν από λίγες μέρες είχαμε φιλοξενήσει επιστολή αναγνώστη μας ιδιοκτήτη επιχείρησης ο οποίος σχολίαζε την αδυναμία του ΟΑΕΔ να του δώσει απαντήσεις σε πληροφορίες που ζητούσε για να ενταχθεί η επιχείρησή του στο πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον αστικό χώρο του ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ”.


Από ρεπορτάζ του Chiosnews προκύπτει ότι το έργο αφορά 66 ανέργους νέους, υποαπασχολούμενους, άνεργες γυναίκες και άτομα ευπαθών ομάδων που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.


Έως τις 15 Ιουνίου μπορούσαν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που ενδιαφέρονταν. Η “πρόσκληση συμμετοχής” αφορούσε σε αυτή την φάση μόνο τους ανέργους και όχι τις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν και υπέυθυνη της Δράσης Δημοσιότητας και συνεπώς και της παροχής πληροφοριών ήταν η ΕΝΑ Χίου Α.Ε.


Από την άλλη όμως, καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει που να αναφέρει πότε θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για να απασχολήσουν προσωπικό στην επιχείρησή τους. Και από ότι φαίνεται κανείς δεν έχει σαφή άποψη πότε ακριβώς θα γίνει η προκύρηξη προς τους επιχειρηματίες.


Αυτή η έλλειψη σαφούς χρονικού προσδιορισμού για την προκήρυξη της επόμενης φάσης έκανε τον επιχειρηματία “μπαλάκι” μεταξύ των τηλεφωνικών κέντρων της ΕΝΑ και του ΟΑΕΔ. Όπου κανείς δεν ενημέρωνε επαρκώς τον επιχειρηματία αν και ότι η ευθύνη ενημέρωσης βαρύνει την ΕΝΑ. Από ότι φαίνεται οι υπάλληλοι δεν είχαν σαφή εικόνα του τι θα γίνει με το πρόγραμμα απο εδώ και εμπρος και πήγαιναν τον επιχειρηματία απο εβδομάδα σε εβδομάδα.


Πάντως ανεξαρτήτως του τι έγινε, αυτό που έγραφε ο άνθρωπος στην επιστολή του ήταν ότι πρέπει οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν μια δουλειά, να εξυπηρετούν τον πολίτη και να μην τον ταλαιπωρούν. Αν το θέμα είναι της ΕΝΑ και όχι του ΟΑΕΔ αυτό είναι μεταξύ ΕΝΑ και ΟΑΕΔ και να δεν ενδιαφέρει τον πολίτη που απλά θέλει να εξυπηρετηθεί.