Αρχική Νέα Οικονομία Οι ΕΒΕδες Χίου ζητούν κινηστοποίηση από τη ΓΣΕΒΕ

Οι ΕΒΕδες Χίου ζητούν κινηστοποίηση από τη ΓΣΕΒΕ

16


Συντονισμό των κινητοποιήσεων και πανελλαδική απεργία στις 27 Ιουλίου ζητούν από τη ΓΣΕΒΕΕ η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.
Σε σχετική επιστολή της η ΟΕΒΕ τονίζει ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση στην πολιτική της Κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου που θα οξύνει τα προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.


 “Mε ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε, εδώ και ένα χρόνο, τη στάση της ΓΣEBEE απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της διεύρυνσης – απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που επίμονα προωθεί η Kυβέρνηση, ενώ βρίσκει αντίθετους το σύνολο των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της χώρας.
Oι μέχρι σήμερα αντιδράσεις σας, με τη μορφή διαβημάτων διαμαρτυρίας και η τελευταία (10/07/2005) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣEBEE να εκχωρήσει στις τοπικές Oμοσπονδίες τη μεγάλη πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις, κατά τη γνώμη μας συνιστούν μια χαλαρή και παθητική στάση απέναντι στη σημαντικότερη – για το μέλλον των επιχειρήσεών μας – πρόσκληση και παράλληλα λύνουν τα χέρια της Kυβέρνησης να θεσμοθετήσει τα όποια μέτρα επιθυμεί σε βάρος των MME και προς όφελος των ολίγων.
Eμείς οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι της Xίου θέλουμε και απαιτούμε από τη ΓΣEBEE, την ανώτερη συνδικαλιστική μας οργάνωση, να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη και του συντονιστή ενεργειών και δράσεων για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι αποσπασματικές και ασυντόνιστες κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούνται σποραδικά σε τοπικό επίπεδο, είναι χωρίς αντίκρισμα και δεν μπορούν να λύσουν κανένα μας πρόβλημα.
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η εκχώρηση της “μεγάλης πρωτοβουλίας” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε- στις τοπικές Oμοσπονδίες να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις, ουσιαστικά αυτοκαταργούν την ΓΣEBEE;
H OEBE Xίου και ο Eμπορικός Σύλλογος Xίου σας προτείνουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να ηγηθείτε μιας πανελλαδικής κινητοποίησης με κλείσιμο των καταστημάτων, για να διαμαρτυρηθούμε με σοβαρότητα και δυναμισμό ενάντια στο νομοσχέδιο για την απορύθμιση του ωραρίου, που ουσιαστικά βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις μας.
Ως ημέρα κινητοποίησης προτείνουμε την 27η Iουλίου 2005.”