Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: “αβάστακτη ελαφρότητα” του υπουργείου Πολιτισμού για τον Ανάβατο

Ελπίδα Τσουρή: “αβάστακτη ελαφρότητα” του υπουργείου Πολιτισμού για τον Ανάβατο

9“Εμβρόντητη η τοπική κοινωνία πληροφορήθηκε, μέσω του τοπικού τύπου, τις δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Π. Τατούλη, σύμφωνα με τις οποίες ένα ακόμα, μείζονος σημασίας έργο του Νομού παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες”, αυτό τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή με αφορμή δηλώσεις του κ. Τατούλη στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.


Καλώντας σε συστράτευση όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να σωθεί ο Ανάβατος η κα Τσουρή τονίζει στο ίδιο δελτίο τύπου: 
“Το ιστορικό μνημείο του Ανάβατου “καταρρέει” μπροστά στην αναξιοπιστία, στην έλλειψη υπευθυνότητας και στην απουσία κάθε ίχνους σοβαρότητας της σημερινής κυβέρνησης. Ο κ. Υφυπουργός, ως στυγνός διαχειριστής κονδυλίων, έκρινε και αποφάσισε ότι ο “Μυστράς του Αιγαίου”, δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού! Ο προϊστάμενός του, Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού, κ. Καραμανλής είναι εκείνος που θα έχει ακέραιη την ευθύνη των εξελίξεων.


Θεωρώ απαραίτητη τη συστράτευση όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να απαντηθεί η “αβάστακτη ελαφρότητα” με την οποία αντιμετωπίζεται η ιστορία και ο νομός μας”.