Αρχική Νέα Τοπικά Με λαμπρότητα γιορτάζεται η πολιούχος του νησιού Αγία Μαρκέλλα

Με λαμπρότητα γιορτάζεται η πολιούχος του νησιού Αγία Μαρκέλλα

63Χιλιάδες πιστών έδωσαν και φέτος το παρόν τους στο Ιερό Προσκύνημα της Χιοπολίτισσας Αγίας Μαρκέλλας.
Εκατοντάδες ήταν μάλιστα αυτοί που προτίμησαν να πάνε πεζή, υλοποιώντας έτσι κάποιο τάμα στο όνομα της Αγίας και για να παρευρεθούν στη σημερινή Θεία Λειτουργία ιεραργούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Διονυσίου.


Η παράδοση θέλει η Αγία Μαρκέλλα να μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία περί το 1500 και μάλιστα από τα χέρια του πατέρα της, που έτρεφε αμαρτωλούς πόθους για την κόρη του.
Σε μια ήσυχη ακρογιαλιά της ΒΔ Χίου, λίγα χιλιόμετρα από τη Βολισσό, όπου και καταγόταν, βρίσκεται ο τόπος θυσίας της πολιούχου της Χίου, της Αγίας Μαρκέλλας.
Στα ρίζα του λόφου βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ από ένα μονοπάτι που προχωρεί δίπλα ακριβώς στη θάλασσα φθάνει κανείς στον τόπο της θυσίας, όπου λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της Αγίας η παράδοση θέλει τα νερά της θάλασσας να γίνονται σκούρα, σχεδόν κόκκινα.Δίπλα στην εικόνα της δεκάδες αφιερώματα αποδεικνύουν την πίστη του λαού για τη δύναμη και τα θαύματα της. Μάλιστα την ημέρα που γιορτάζει, οι πιστοί ζώνουν με κερένιες κλωστές την εκκλησιά, τάμα στην Αγία Μαρκέλλα.