Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών με 3 παιδιά

Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών με 3 παιδιά

6


Οι Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά είδαν με μεγάλη θλίψη και απορία  να μην συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς των Πολύτεκνων.
Με την εγκύκλιο για τους Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς όπως ακριβώς και πέρσι διορίζονται
α) εκπαιδευτικοί με 4 και άνω παιδιά όπως προβλέπει το άρθρο 6 παρ. 3 του νόμου 3255/2004 
β) με την από 6-7 -2005 –   67530/Δ2 ΚΕΦ. Δ παρ.IV εγκύκλιο το δικαίωμα διορισμού στην  δημόσια εκπαίδευση επεκτείνεται και σε  άλλες  ειδικότητες χωρίς να απαιτούνται  από τους πτυχιούχους αυτών των ειδικοτήτων τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία περί διορισμών  προσόντα, κατοχή δηλαδή πτυχίου  ΠΑΤΕΣ -ΣΕΛΕΤΕ ( νυν ΑΣΠΑΙΤΕ) ή πτυχίου που αντικαθιστά αυτό.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, τονίζοντας ότι πολλοί καθηγητές  παρακινούν να προσφύγουν με ένδικα μέσα κατά της εγκυκλίου, δηλώνει έτσι τα εξής:

“Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η προφανής αντινομία που προκαλείται με την εν λόγω εγκύκλιο (και δεν είναι η πρώτη φορά)  προκαλείται ως επέκταση σκοπού, για να δοθεί δηλαδή εργασία σε πτυχιούχους (ΠΕ) Πολύτεκνους ανεξάρτητα αν παραβιάζεται το γράμμα των  Νόμων η αν παραβλέπονται αποφάσεις του ΣτΕ και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού συμβουλίου του Κράτους.
Ως κίνηση, αν και το θέμα μας έχει τεθεί επανειλημμένα από συναδέλφους με πτυχίο από ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ), δεν ασχοληθήκαμε ούτε πρόκειται ν΄ ασχοληθούμε επειδή δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Πολύτεκνους αλλά αντίθετα είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και στο μέλλον μάλλον θα είναι ακόμη περισσότερα αν επαληθευτούν κάποιοι φόβοι μας για το νέο νομοσχέδιο που έχει έτοιμο το Υπ. Υγείας και για το οποίο ήδη έχουμε κάνει κάποιες καλόπιστες επισημάνσεις στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κωνσταντόπουλο.
Παρ’όλ’ αυτά αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν έννομο συμφέρουν να προσφύγουν κατά της εγκυκλίου αυτό είναι δικό τους ζήτημα .


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και  ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΕΡΙ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Κ.Λ.Π


Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τις περσινές εξαγγελίες.
 Η ηγεσία του υπουργείου αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολότης θα κριθεί όχι με βάση τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά σύμφωνα με την συνέπεια και την ποιότητα της πολιτικής που εφαρμόζει τώρα.
Επιχειρήματα κυβερνητικών  του τύπου παραλάβαμε χάος και τεράστια προβλήματα ή επιχειρήματα  της αντιπολίτευσης ” εμείς το 1981 παραλάβαμε μια άθλια κτιριακή υποδομή ,παμπάλαια σχολεία και αυτά από δωρεές ευεργετών ” μπορεί να έχουν κάποια εγκυρότητα , όμως δεν απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και κυρίως δεν διορθώνουν τα λάθη ούτε σηματοδοτούν νέες πολιτικές.


5.000 παιδιά -τα παιδιά μας- που γεμίζουν και θα συνεχίζουν να γεμίζουν  250 σχολικές τάξεις βιώνουν μαζί μας το μαρτύριο της ανεργίας , της ανέχειας , των στερήσεων ,της υποαπασχόλησης, της ετεροαπασχόλησης.
5000 παιδιά – τα παιδιά μας – παρακολουθούν με απόγνωση τον αγώνα μας και πολλές φορές την αδυναμία μας ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους.
5000 παιδία – τα παιδιά μας- άκουσαν , είδαν ή έμαθαν για τις υποσχέσεις τους και το χαμόγελο τους έγινε πιο φωτεινό γιατί πίστεψαν ότι ο μπαμπάς ή η μαμά θα βρουν  δουλειά.
5000 παιδιά ένα χρόνο μετά δεν κάνουν ήσυχες διακοπές και  οι αισθήσεις τους αναστατώνονται όταν αρχίζουν οι βραδινές ειδήσεις   γιατί ελπίζουν πως κάτι θ’ ακούσουν  και το χαμόγελο σιγά – σιγά σβήνει και τη θέση του παίρνει η απορία και η οργή.
5000 παιδιά –  τα παιδιά μας- θα πάρουν το πρώτο μάθημα πολιτικής αγωγής και ηθικής και επειδή δεν θα το ξεχάσουν ποτέ ελπίζουμε να μην είναι ούτε αρνητικό ούτε θολό.
Πολλοί από μας εν τω μεταξύ  είναι άνεργοι ,άλλοι υποαπασχολούνται και ετεροαπασχολούνται με πενιχρά ατομικά εισοδήματα, ακόμα και μηδενικά.
Όλοι ελπίζουν σε μια καλύτερη ,έστω και καθυστερημένα επαγγελματική διέξοδο.

Το Υπουργείο Υγείας παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός μας ενημέρωσε από τις 10/3 ότι το νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό μας  είναι έτοιμο εν τούτοις για άγνωστους-γνωστούς λόγους κάποιοι καθυστερούν την κατάθεσή του.


Το Υπουργείο Παιδείας κρατά σιγή “ιχθύος” λες και δεν εδόθησαν ποτέ υποσχέσεις λες και δεν έγιναν ποτέ εξαγγελίες και διακηρύξεις και προφανώς κρύβεται πίσω από την πρόφαση ότι δεν έχουμε ακόμα χαρακτηριστεί πολύτεκνοι, αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να μας δώσουν πέρσι κάποια προτεραιότητα στα ψίχουλα της πρόσθετης ούτε να συμπεριλάβουν και τους φοιτητές οικογενειών με 3 παιδιά στο δικαίωμα μετεγγραφής, όπως βέβαια δεν εμπόδισε και άλλα Υπουργεία να δώσουν κάποια ευεργετήματα ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό. Το συμπέρασμα που προκύπτει απ’ όλ’ αυτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα νομικής φύσεως αλλά πρόβλημα πολιτικής βούλησης.
Εμείς είμαστε εδώ και αισιοδοξούμε γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμη χρόνος και  στοιχειώδης σοβαρότητα στον πολιτικό μας κόσμο.
Εμείς είμαστε εδώ γιατί δεν είμαστε μόνοι , δεκάδες Βουλευτές είναι μαζί μας, χιλιάδες οικογένειες με 3 παιδιά από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές τάξεις  έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας.
Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε αν χρειαστεί μόνο που τότε δεν θα είναι αγώνας διαλόγου αλά ανένδοτος αγώνας πολιτικής σύγκρουσης και καταγγελίας σε κάθε νομό σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό.
Εμείς είμαστε εδώ και  σε όλη την Ελλάδα και έξω από Αυτήν για να καταγγείλουμε μαζί με όλους αυτούς που βλέπουν την Δημογραφική καχεξία να υπονομεύει την εθνική υπόσταση την κοινωνική ισορροπία και κρίσιμους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής (ασφαλιστικά ταμεία, εγκατάλειψη υπαίθρου, κ.λ.π
Εμείς είμαστε εδώ για ν’ ανοίξουμε ασκούς Αιόλου και να  δώσουμε ένα σκληρό πολιτικό μάθημα  αν χρειαστεί ,όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης και της ετυμηγορίας .


70.000 περίπου προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών έχει κάνει μέχρι στιγμής το Υπ. Παιδείας από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων από την παρούσα Κυβέρνηση και μέσα σ’ αυτούς, άκουσον – άκουσον δεν χωρούν 1700 περίπου εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά ;


ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟΡΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ  ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .
ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ (ΒΛΕΠΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ)
Παραθέτουμε απόσπασμα τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου ΕΙΔΗΣΕΩΝ προς όλα τα ΜΜΕ στις 22-6-2004
 Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με τρία παιδιά
 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 22/06-20:45


“Από ειδικό πίνακα, και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά και πάνω. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου μείωσε τον αριθμό των παιδιών από 4 σε 3, για να θεωρείται κάποιος εκπαιδευτικός ως πολύτεκνος, προκειμένου να ενταχθεί στην ευεργετική διάταξη. Όπως διευκρίνισε η κ. Γιαννάκου αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, πολύτεκνοι να θεωρούνται οι έχοντες από 3 παιδιά και πάνω.” 


Κάποιοι έκαναν και οικογενειακό προγραμματισμό “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”  .


η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή


-email politeknia3@in.gr