Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία στα ΜΜΕ τη Δευτέρα 23 Ιουλίου

Απεργία στα ΜΜΕ τη Δευτέρα 23 Ιουλίου

6


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ταυτιζόμενο με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της επικράτειας της Ένωσης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει όλοι οι εργαζόμενοι.
Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στην προώθηση του νομοσχεδίου για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το οποίο ευεργετεί τους εργοδότες αναιρώντας κατακτήσεις των εργαζομένων.
Επιπλέον, με το άρθρο 7 του εν λόγω νομοσχεδίου η κυβέρνηση προχωρά σε χαριστικές ρυθμίσεις οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο, τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο τους συνεπείς εργοδότες και επιβραβεύοντας την ασυνέπεια και την αυθαιρεσία.
Παράλληλα, αυτό τον καιρό οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης υφίστανται επίθεση από εργοδότες που συστηματικά αθετούν υποχρεώσεις τους, ρητά οριζόμενες από την εργατική νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η απεργία κηρύσσεται ως εξής:
– Από το πρωί (6 π.μ.) της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2005 μέχρι το πρωί ( 6 π.μ.) της Τρίτης 26 Ιουλίου 2005 απεργούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε όλες τις εφημερίδες και στο Α.Π.Ε.
– Από το πρωί (6 π.μ.) της Τρίτης 26 Ιουλίου 2005 μέχρι και το πρωί (6 π.μ.) της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2005 απεργούν όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).
Εξαιρούνται από την απεργία μόνο οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης τους.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν κατά τόπους τα Εργατικά Κέντρα και να εκφράσουν την αντίθεση τους σε μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στην ανατροπή κατοχυρωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων.