Αρχική Νέα Τοπικά Εργοδοτικές αυθαιρεσίες: έκαναν αγωγή κατά της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου...

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες: έκαναν αγωγή κατά της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων

6


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει στην κοινή γνώμη την απαράδεκτη, συκοφαντική, αυταρχική και πρωτάκουστη για τα δημοσιογραφικά χρονικά συμπεριφορά της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού “Tele Time” της Πάτρας, ιθύνων νους της οποίας είναι ο μεγαλοεκδότης και καναλάρχης Γιώργος Τράγκας.
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η διοίκηση του σταθμού έχει επιδοθεί σε ένα παραλήρημα λασπολογίας, σε ένα κυνήγι μαγισσών, με ύβρεις και συκοφαντίες που προφανέστατο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από το ένα και μοναδικό πρόβλημα, αυτό των απλήρωτων εργαζομένων του “Tele Time”.
Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής η διοίκηση του σταθμού, προχώρησε στην κατάθεση αγωγής σε βάρος του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολου Βουλδή, αιτούμενη αποζημίωση 1.000.000 ευρώ ή την προσωπική του κράτηση για ένα χρόνο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις, νέες μέθοδοι τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος και των συναδέλφων και μάλιστα κατ’ εντολήν ενός ανθρώπου που φέρει ταυτότητα μέλους της Ε.Σ.Η.Ε.Α
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων και οι εργαζόμενοι στο “Tele Time” δεν κάμπτονται από άναρθρες κραυγές, ούτε προτίθενται να απεμπολήσουν δικαιώματα τους κατακτημένα με αίμα. Ο κ. Τράγκας και οι συν αυτώ ας αφήσουν κατά μέρος τις προφάσεις εν αμαρτίαις και ας φροντίσουν να είναι συνεπείς έναντι των εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν ήδη οξύ βιοποριστικό πρόβλημα. Αν αυτό δεν λέει κάτι στον κ. Τράγκα, λέει σε όλους εμάς που καθημερινά μοχθούμε στις επάλξεις της ενημέρωσης, με εξοντωτικά ωράρια, χαμηλές αμοιβές και κατάθεση ψυχής στο όνομα της πλήρους και αντικειμενικής πληροφόρησης του πολίτη.
Η τακτική της διοίκησης του “Tele Time” δεν θα περάσει. Ουδείς τους πιστεύει πλέον σε αυτή την πόλη. Ούτε εμείς, που μέχρι πρότινος καθόμασταν στο τραπέζι των συζητήσεων και με καλή διάθεση επιχειρούσαμε να βρούμε τρόπους συνεννόησης. Η Διοίκηση του σταθμού “ξεχνά” να αναφέρει στις παραληρηματικές ανακοινώσεις της ότι επί δυο χρόνια οι εργαζόμενοι και οι Ενώσεις Συντακτών εξάντλησαν κάθε περιθώριο καλής διάθεσης και ανοχής απέναντι της. Αυτό, δυστυχώς, εξελήφθη ως αδυναμία. Αν ο κ. Τράγκας επιλέγει την οδό των δικαστηρίων, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τον ακολουθήσουμε. Για να λάμψει η αλήθεια και να πάρουν απάντηση εκεί όσοι πιστεύουν ότι με λίβελους θα κάνουν τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές να σιωπήσουν.
Όσο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, πάει πολύ η διοίκηση του σταθμού να μιλά για “υποκινητές”. Αν υπάρχουν τέτοιοι είναι όσοι την συγκροτούν αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους.