Αρχική Νέα Τοπικά Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό

7


Με μια… φιλοσοφημένη ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει τη στάση εργασίας για το εργασιακό που θα γίνει με την έναρξη της βάρδιας το πρωί της Τρίτης, 26 Ιουλίου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Η κυβερνητική επιλογή της ΝΔ για το εργασιακό είναι σε διαλεκτική σύνδεση με την ανατροπή της μόνιμης, σταθερής, πλήρους απασχόλησης, τις εξελίξεις και διεργασίες στο Ασφαλιστικό, την πολιτική μισθών, το ωράριο, την αποδυνάμωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Η επιλεκτική και επιμεριστική, διαιρετική, εκδήλωση των επιλογών (σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, χθες στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο, προχθές στις Τράπεζες, πριν στον ΟΤΕ κλπ.) είναι σαφές ότι επιδιώκει τη δημιουργία ψευδαισθήσεων, στοχεύει σε αποσπασματική , διαπιστωτική, αμυντική κίνηση εργαζομένων και συνδικάτων, εκεί που τα αρνητικά αποτελέσματα στην εξέλιξη αυτής της πολιτικής είναι αρνητικά για όλους και ο αγώνας πρέπει να είναι όλων, καθολικός.
Η ΑΔΕΔΥ αποφασισμένη για την πορεία αυτή, καλεί όλες και όλους κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στο Δημόσιο, σε δυναμική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τρίτης 26 Ιουλίου, ενώ αποφάσισε πανελλαδική στάση εργασίας για την ίδια μέρα από την έναρξη του πρωινού εργασιακού ωραρίου έως τις 11.00 π.μ.. κρίνει επίσης αναγκαία τη συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και κοινό προγραμματισμό ανά Νομό.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην στάση εργασίας το πρωί της Τρίτης.