Αρχική Νέα Τοπικά Ελεγχοι εν πλω και σε λιμάνια

Ελεγχοι εν πλω και σε λιμάνια

9


Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών καθώς και την ασφάλεια και την υγιεινή των επιβατών, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνεται η επιβατική κίνηση, έδωσε εντολή για:


* Εντατικοποίηση των αγορανομικών ελέγχων, στους χώρους αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών της χώρας.
* Τη διενέργεια εν πλω επιθεωρήσεων – ελέγχων, από μικτό κλιμάκιο Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, σε θέματα ασφαλείας ναυσιπλοΐας – υγιεινής και αγορανομίας.


Σκοπός των παραπάνω ελέγχων είναι η συγκράτηση των τιμών στα κυλικεία των πλοίων, η πάταξη της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και η περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.


Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των φαινομένων που άπτονται θεμάτων αγορανομικών διατάξεων είναι υπόθεση όλων μας, και η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται άμεσα από τη στενή συνεργασία των πολιτών με τις αρμόδιες Αρχές.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αύξησε κατακόρυφα την αγορανομική του δραστηριότητα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά πραγματοποίησε 74 ελέγχους, το 95% σε επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, οι οποίοι εστιάστηκαν σε θέματα επάρκειας, τιμών και υγιεινής των προσφερομένων ειδών στα κυλικεία. Από τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις, υποβλήθηκαν 2 μηνύσεις, ενώ εξεδόθησαν 9 αποφάσεις επιβολής προστίμων συνολικού ύψους 2.600 Ευρώ.
 
Ακολουθούν αναλυτικός πίνακας και σκαρίφημα με τη δραστηριότητα αγορανομικών ελέγχων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά το μήνα Ιούνιο.