Αρχική Πολιτισμός Περιοδεία ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ με Αλ. Παπαδιαμάντη

Περιοδεία ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ με Αλ. Παπαδιαμάντη

4


Την παράσταση “Τα ρόδα της Αυγής” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα παρουσιάσει και φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ (πρόκειται για την περσινή δουλειά που ανέβασε το θεατρικό εργαστήριο του ΔΗΠΕΘΕ), με πρώτη παράσταση την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Νένητα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Νενήτων “Η ΒΟΚΑΡΙΑ”.
Εξάλλου την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στη Βίγλα Αγίας Ελένης σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Μηνά, στις 9.00 μ.μ..
Με αφορμή αυτές τις παραστάσεις αλλά και την περιοδεία που θα ακολουθήσει θα δοθεί την Τρίτη 26 Ιουλίου συνέντευξη τύπου, στις; 12.00 το μεσημέρι., στην αίθουσα δοκιμών του ΔΗΠΕΘΕ από τον Πρόεδρο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου και τους συντελεστές της παράστασης που στηρίζεται στα διηγήματα “Έρως-Ηρως” και “Η νοσταλγός” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε Μήλο, Άγιο Γεώργιο Πηλίου, Μύρινα και Μούδρο Λήμνου.
Ο Παπαδιαμάντης περιγράφει ερωτικά τη φύση και τα πλάσματα, ζωγραφίζει με στοργή τη γνησιότητα των ελληνικών ηθών με την απαράμιλλη γλώσσα του. αυτή η πάμπλουτη και χυμώδης ελληνική γλώσσα μας γοητεύει και μαγεύει ακόμα και σήμερα ώστε να αισθανθούμε την ομορφιά και την αρμονία.
Η παράσταση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ξυπνά οικίες μνήμες ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου.
“Τα ρόδα της Αυγής” ανεβαίνουν σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Γιώργου Μπινιάρη, σκηνογραφία Νίκου Χατζή, μουσική διδασκαλία και επιμέλεια Μίτσυς Ακογιούνογλου και Γιώργου Παπαγεωργίου και καλλιτεχνική επιμέλεια- φωτισμοί Δήμου Αβδελιώδη.
Παίρνουν μέρος οι:
Μαρκέλλα Γεωργαλά, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μαρία Λούρου, Μαρία Ρεβελάκη, Αρκαδία Ψάλτη, Γιάννης Μωϋσίδης, Δημήτρης Κουτσουράκης, Ελισάβετ Αναγνώστου (μουσικός).