Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Λόγω τοπικής αργίας έμειναν χωρίς αγροτικό γιατρό τα Καρδάμυλα

Λόγω τοπικής αργίας έμειναν χωρίς αγροτικό γιατρό τα Καρδάμυλα

5


Χωρίς ιατρική κάλυψη έμειναν από την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, τα Καρδάμυλα και τα άλλα χωριά της Β.Α. Χίου, εξαιτίας της τοπικής αργίας της Αγίας Μαρκέλλας.
Αυτό αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ΜΗΡΟΒΟΛΟΣ, www.myrovolos.gr


“Απάνθρωπη και απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί από το μεσημέρ της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2005, στη Β.Α. Χίο όσον αφορά την ιατρική κάλυψη.
Συγκεκριμένα, όταν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο 13χρονος Α.Σ. & μεταφέρθηκε στο Ιατρείο Καρδαμύλων,οι οικείοι του έκπληκτοι αντίκρισαν την παρακάτω ανακοίνωση: ” ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/07/05 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ”, ενώ τηλεφωνητής λέει ότι το ιατρείο από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2005…
Με άλλα λόγια, έκλεισαν το ιατρείο οι 2 (δυο) Αγροτικοί Γιατροί μια μέρα πριν την τοπική γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας και άφησαν στο έλεος του Θεού τους κατοίκους, από τα Καρδαμύλα, Αμάδες, Βίκι, Καμπιά, χωρίς ουσιαστική βοήθεια.
Μόνο ο Αγροτικός Γιατρός Λαγκάδας μπορεί κατά συνέπεια να εξυπηρετήσει, αν ο ασθενής μπορεί να φτάσει έως εκεί με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης, αφού η συγκοινωνία μεταξύ των χωριών είναι ανύπαρκτη, αλλά και ο γιατρός υποστήριξε ότι νόμιμα δεν μπορεί να αφήσει τη θέση του και να μετακινηθεί στην ευρύτερη ζώνη.
Ποιος φέρει την ευθύνη, για αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση, που απορρέει αδιαφορία στην ουσιαστικά ξεχασμένη Περιφέρεια και τους κατοίκους της που ΝΑΙ, φυλάνε Θερμοπύλες;
Aπό το παραπάνω απορρέει ότι μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 20005, οι προαναφερόμενες περιοχές παραμένουν χωρίς γιατρό. Τη Δευτέρα η Πρόεδρος ΠΕΣΥΠ Β. Αιγαίου, Παναγιώτα Χατζοπούλου,θα πραγματοποίησει εγκαίνεια στο νέο ιατρείο Αγ.Μηνά”.