Αρχική Νέα Τοπικά Αίγυπτος: δεν υπάρχουν έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Αίγυπτος: δεν υπάρχουν έλληνες μεταξύ των τραυματιών

16


Η τρομοκρατική επίθεση στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 88 άτομα και να τραυματιστούν εκατοντάδες, προκάλεσε αναστάτωση και στην Ελλάδα, καθώς η Αίγυπτος αποτελεί τουριστικό προορισμό των Ελλήνων.

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική πρεσβεία και το γενικό προξενείο στο Κάϊρο “παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη των γεγονότων στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Πληροφορούνται συνεχώς για την τύχη Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται για τουρισμό στην περιοχή αυτή ευρισκόμενοι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές Αρχές αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή”.
Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι “από τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχουν έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών που προκάλεσαν οι βομβιστικές τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 102 Έλληνες τουρίστες βρίσκονται στο Σαρμ ελ Σέιχ για διακοπές.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο Κώστας Γιαννακοδήμος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι τουλάχιστον 34 Έλληνες τουρίστες έχουν μεταβεί στην περιοχή, οργανωμένα, μέσω ενός τουριστικού πρακτορείου, και πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Εκπρόσωποι από δύο άλλα τουριστικά πρακτορεία έκαναν γνωστό ότι ακόμη 68 Έλληνες έχουν μεταβεί για διακοπές στο Σαρμ ελ Σέιχ και διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν πάθει το παραμικρό.


ΠΗΓΗ: news.in.gr