Αρχική Νέα Οικονομία Εκστρατεία προβολής ευρωπαϊκών κρασιών

Εκστρατεία προβολής ευρωπαϊκών κρασιών

8


Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την καμπάνια προβολής και προώθησης των ευρωπαϊκών κρασιών στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, που μέχρι τώρα κύρια προωθούσαν ελληνικές ετικέτες.
Πρόκεται για τις… παράπλευρες απώλειες προφανώς της Ε.Ε., ενώ να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου η “Εκστρατεία χρηματοδοτείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη και τροφίμων”.
Σύμφωνα  με το δελτίο από το Γραφείο τύπου του προγράμματος Oenotros:


“Κύκλος ενεργειών προβολής και προώθησης κρασιών σε σούπερ μάρκετ της Ελλάδας (“in store promotions”), ενταγμένος στο πλαίσιο του προγράμματος OENOTROS (για την προώθηση των κρασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εγχώρια αγορά, που διαχειρίζεται η ΕΔΟΑΟ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), ολοκληρώθηκε επιτυχώς (1ο  τετράμηνο 2005).
Οι ενέργειες προβολής, που οργανώθηκαν από τον ΟΠΕ, έγιναν συνοδεία γευστικών δοκιμών οίνων και παροχής ειδικών φυλλαδίων και δώρων, με στόχο καταναλωτές και επαγγελματίες.
Τα “in store promotions” έλαβαν χώρα σε καταστήματα των αλυσίδων CARREFOUR, CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, MEGA AB, ATLANTIC BIG, EXTRA ΠΡΩΤΑ, ΚΟΚΚΩΣΗΣ, ΤΡΟΦΙΝΟ και ΔΟΥΚΑΣ Αθήνας, MEGA AB, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, GRAND ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ και ΑΛΦΑ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης και MEGA AB Πάτρας και προβλέπεται να συνεχιστούν στους επόμενους μήνες.


Εντωμεταξύ, τέσσερα σεμινάρια κατάρτισης και τεχνικής παρουσιάσεων των Ευρωπαϊκών Οίνων πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος (OENOTROS), με ιδιαίτερη επιτυχία και εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή. Διεξήχθησαν στα κέντρα εκπαίδευσης του ΟΠΕ, που ήταν και ο φορέας διοργάνωσής τους, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Τα δύο από τα τέσσερα σεμινάρια είχαν αντικείμενο τα κρασιά και τις ποικιλίες οινοποιήσιμων αμπελιών της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και την αποθήκευση, τη διανομή, τη γευσιγνωσία και το σερβίρισμα τους, ενώ τα άλλα δύο την τεχνική των παρουσιάσεων των Ευρωπαϊκών Οίνων.
Τα σεμινάρια, που έλαβαν χώρα στις αρχές του τρέχοντος έτους, παρακολούθησαν συνολικά 82 στελέχη των κλάδων κρασιού και εστίασης (23 γυναίκες και 59 άντρες), ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες ζήτησαν γραπτώς την επανάληψη τους.
Vinetum ΕΠΕ
info@vinetum.gr
τηλ. 2107660560, fax 2107660680