Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων: καταγγέλει την πολιτική της “ασφαλούς αποτροπής” με αφορμή βραβεύσεις...

Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων: καταγγέλει την πολιτική της “ασφαλούς αποτροπής” με αφορμή βραβεύσεις από το Σύλλογο Αγιοπαρασκευουσίων…

8“Είναι τόσο προκλητικό που μοιάζει απίστευτο!
Στα πλαίσια του εορτασμού της  Αγ. Παρασκευής Καστέλου, ο σύλλογος των προσφύγων της περιοχής, σε μία εκδήλωση “αρρωστημένων δημόσιων σχέσεων” και προσωπικής προβολής ορισμένων μελών του, απονέμει επαίνους και τιμές μεταξύ άλλων και στο Λιμεναρχείο Χίου για “τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης με ανθρωπιστικά κριτήρια”, αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων που συνεχίζει:    

“Ωστόσο οι 500  περίπου πρόσφυγες που έχουν περάσει στο νησί μας το 2005 έχουν υποστεί σχεδόν όλοι, τις γνωστές επιχειρήσεις της “ασφαλούς αποτροπής”  από το Λιμεναρχείο, υλοποιώντας εντολές των κυβερνήσεων.
Επιχειρήσεις ντροπής που ούτε “ασφαλείς” είναι,  ούτε αποτρεπτικές αφού το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θέτουν συνεχώς σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Πέντε συνάνθρωποί μας -πρόσφυγες- έχουν πνιγεί (από ανεξιχνίαστο ατύχημα), ανάμεσα τους και 2 κορίτσια 13-15 ετών και ένας σακατεύτηκε ακρωτηριασμένος σοβαρά από προπέλα πλοίου (στα πλαίσια επιχείρησης ασφαλούς αποτροπής) και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Χίου.
Βραβεύεται λοιπόν η γνωστή  πολιτική της “Ευρώπης φρούριο” που σακατεύει και πνίγει ανθρώπους, μια  πολιτική που δημιουργεί πολέμους εδώ κι εκεί στον πλανήτη κι αφήνει τα θύματα αυτών των πολέμων αβοήθητα, έρμαια της εκμετάλλευσης ,της πείνας  και της φτώχειας.
Είναι δικαίωμα του προσφυγικού σωματείου να βραβεύσει όποιον θέλει αλλά, κανένας ας μην ξεχνά ότι, αν είχε εφαρμοστεί η αισχρή εντολή της “ασφαλούς αποτροπής”, εκατοντάδες παππούδες  των σημερινών μελών του συλλόγου τους θα είχαν πνιγεί στο στενό της Χίου κι όχι μόνο.
Γι’ αυτό το να  βραβεύονται οι πολιτικές που δημιουργούν ανθρώπινα δράματα πόνο και ταλαιπωρία σε ανθρώπους κατατρεγμένους από “παράγοντες” της εκκλησίας είναι τουλάχιστον ύβρις.
Ας βραβευτούν λοιπόν σε κλίμα πανηγυρικό αυτές οι πολιτικές.
Μόνο που σωστό θα ήταν το βραβείο να το δώσουν τα κορίτσια που πνίγηκαν έξω απ τη Χίο. Ο Ουαλίντ που νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Χίου και θα μείνει εν μέρει ανάπηρος για όλη του τη ζωή. Οι πνιγμένοι στο Αιγαίο που τα ονόματά τους ποτέ δε θα μάθουμε και τα πρόσωπά τους πότε δε θα δούμε, που οι δικοί τους θα αργήσουν να χαμογελάσουν και που ακόμα θα αναρωτιούνται για την τύχη τους, σε μια γη της “επαγγελίας” που απ’ ότι φαίνεται εκτός του να σκοτώνει ξέρει και να ξεχνά…


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”.