Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση- καταγγελία της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Χίου για το νερό

Ανακοίνωση- καταγγελία της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Χίου για το νερό

8Με αφορμή το θέμα του νερού και το κατέβασμα πανό της, η Ριζοσπαστική Αγωνιστκή Κίνηση Αλληλεγγύης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 14/7 μέλη της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Αλληλεγγύης (ΡΙ.Α.ΚΙ.Α) Χίου τοποθέτησαν  δυο πανό στην είσοδο της Απλωταριάς, ένα ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου (“ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΣΚΕΨΟΥ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ”) και ένα δεύτερο  για το πρόβλημα του νερού (“ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”).
Την ώρα της ανάρτησης των πανό έτυχε να περνά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνης Ζαννίκος.
Τη Παρασκευή 15/7 τα πανό είχαν εξαφανιστεί.
Λίγες μέρες μετά ο κ. Ζαννίκος σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι αγνοώντας το περιεχόμενο των συνθημάτων (αντίθετα μίλησε  υποτιμώντας προκλητικά το πρόβλημα του  υδραργύρου στο νερό της Χίου) επιτέθηκε με πνεύμα φασιστικό στο δικαίωμα των εργαζομένων  να έχουν πολιτική και κοινωνική δράση  λέγοντας χαρακτηριστικά “δημόσιοι υπάλληλοι που τους πληρώνει το κράτος τοποθετούσαν πανό”.
Τη Δεύτερα 18/7 τα  μέλη της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Αλληλεγγύης (ΡΙ.Α.ΚΙ.Α) Χίου ξανατοποθέτησαν για δεύτερη φορά τα δυο πανό στο ίδιο σημείο της πόλης.
Αυτή τη φορά τη στιγμή της ανάρτησης των πανό έτυχε να περνά ο Νομάρχης Χίου κ. Πολ. Λαμπρινούδης  ο οποίος απαίτησε  “να μην μπουν τα πανό στη συγκεκριμένη θέση  γιατί τα βλέπει ο κόσμος και  είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ για την πόλη  ενώ για το θέμα του νερού ισχυρίστηκε  ότι 50 (τα 20 του ΠΑΣΟΚ) χρόνια υπάρχει το πρόβλημα στη Χίο- δεν θα  λυθεί τώρα εν μέσω θέρους και τουρισμού και  απείλησε να καλέσει την αστυνομία για να τα κατεβάσει.
Πράγμα που έγινε την αμέσως επομένη μέρα, με πρωτοφανή για τα χιακά δεδομένα, κινητοποίηση Δημοτικών Υπαλλήλων και Αστυνομικών!!!)


Άραγε αναρωτήθηκε κανείς από αυτούς γιατί ο τουρισμός έπεσε 20%, σε μια πόλη των μεγάλων προβλημάτων όπως το νερό, ο σκουπιδότοπος, το κυκλοφοριακό, ο βιολογικός, η ασχήμια των πολυκατοικιών, η άναρχη δόμηση του τσιμέντου, ο τραμπουκισμός και οι μπουλντόζες -όπου μεταξύ άλλων ανοίγουν και αεροδιάδρομους χωρίς λόγο-;
 Σε μια πόλη της έκδηλης πολιτικής και συνειδησιακής εξαθλίωσης και της λογικής του “όλα για τη τσέπη” και για την εξουσία  το πρόβλημα είναι τα πανό  μέσα στην πόλη;
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; 
Χαρακτηριστική ήταν η αναβολή της σύσκεψης “των αρμοδίων φορέων” στο Επιμελητήριο που στα πηγαδάκια κουβεντιαζόταν ότι δεν κάνουμε τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβρη για να μην πλήξουμε τον τουρισμό (κι ας κινδυνεύουν  οι Χιώτες τον υδράργυρο τόσο καιρό ενώ οι κύριοι υπεύθυνοι  με τις πολιτικές και  την λειτουργία τους -ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ- συνεχίζουν ακόμα  τα πολιτικά τους παιχνίδια εξαιτίας της τραγικής  ανοχής  των δημοτών) .
Τα ΡΙ.Α.ΚΙ.Α κόντρα στο κλίμα συναίνεσης και τον όρκο της σιωπής των φορέων προκειμένου να μην πλήξουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, καταγγέλλουν τις προσπάθειές τους να φιμώσουν και να σταματήσουν κάθε αντίδραση.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
* Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο λύση εδώ και τώρα για καθαρό, νερό
* Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο λύση ως εργαζόμενοι και όχι ως καταναλωτές μείωση των ωρών εργασίας και αύξηση των αποδοχών.


Καλούμε τους πολίτες της Χίου να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να απαντήσουμε στο κουκούλωμα με αγώνες για καθαρό και πόσιμο νερό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας-διαβίωσης


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ (ΡΙ.Α.ΚΙ.Α)