Αρχική Νέα Τοπικά 24ώρη απεργία για το εργασιακό

24ώρη απεργία για το εργασιακό

15


Με την 24ωρη πανεργατική απεργία κορυφώνονται σήμερα Τρίτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο κατατίθεται στο Θερινό Τμήμα της Βουλής (φωτο- ΑΡΧΕΙΟΥ).
Τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν για θερμό απεργιακό φθινόπωρο.
Στην απεργία συμμετέχουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εμποροϋπάλληλοι. Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Μετ’ εμποδίων θα γίνουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών. “Σιγή” θα υπάρξει και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ απεργούν την Τρίτη, ημέρα που δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε εφημερίδες καθώς οι δημοσιογράφοι στον γραπτό Τύπο απεργούν μία ημέρα νωρίτερα.
Στη Χίο, στις 10.00 το πρωί διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ στην πλατεία Βουνακίου, ενώ το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στο κτήριο του ΕΚΧίου.

Απεργιακό δελτίο
* Συγκοινωνίες στην Αθήνα: Δεν θα λειτουργήσουν λεωφορεία, προαστιακός, ηλεκτρικός, μετρό, ΟΣΕ. Tο τραμ θα σταματήσει 12-4 μ.μ. Στάση εργασίας στα τρόλεϊ (5-7 π.μ. και 10 μ.μ. έως λήξη βάρδιας). Μία πτήση ανά προορισμό στην Ολυμπιακή.
* Υπηρεσίες: Δεν θα λειτουργήσουν τράπεζες, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κ.λπ.).
* Δημόσιο: Στάση εργασίας 7-11 π.μ. σε δημόσιες υπηρεσίες, νομαρχίες, δήμους, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία.
* Ενημέρωση: Δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες και θα σιγήσουν όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.


ΠΗΓΗ: IN.GR