Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα για απεργία από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κάλεσμα για απεργία από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

11


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-26/7/2005
ΟΛΟΙ ΣΤH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7μ.μ.
 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Ανακοίνωση από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Τα κυβερνητικά μέτρα για το ωράριο και τις υπερωρίες συνιστούν ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1990 και μετά και έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την λεγόμενη αγορά εργασίας.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ μέρα με την μέρα δείχνει το αντεργατικό της  πρόσωπό. Με ωμό τρόπο ληστεύει εργατικό εισόδημα και το προσφέρει στις επιχειρήσεις. Κάνει τους εργαζόμενους ομήρους, στην κυριολεξία, του κάθε εργοδότη.
* Το 8ωρο γίνεται παρελθόν με την 10ωρη απασχόληση σε μια περίοδο που η νέα τεχνολογία επιτρέπει αβίαστα την μεγάλη μείωση του χρόνου εργασίας.
* Η προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζόμενων απορυθμίζονται στο βωμό της απληστίας του κεφαλαίου.
* Τα εργατικά ατυχήματα θα πυκνώσουν σαν αποτέλεσμα της ασυδοσίας των εργοδοτών.
* Η ζώνη φτώχειας θα αυξηθεί δραματικά.


Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός δείχνει το πρόσωπό του.


Η Κυβέρνηση με απίθανα επιχειρήματα, διλήμματα και εκβιασμούς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η απάντηση είναι μόνο μία:
Ο ενωτικός, μαζικός, αποφασιστικός και μακροχρόνιος αγώνας της εργατικής τάξης μακριά από τις λογικές του παλιού και του νέου κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και των διασπαστικών λογικών που αποδυναμώνουν τον αγώνα της εργατικής τάξης.


Διεκδικούμε:
Σταθερή δουλειά για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ακύρωση των διευθετήσεων, εφαρμογή τώρα του 8ωρου και σταδιακή εφαρμογή του 35ωρου. Απόκρουση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και νέα ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Τα μέτρα αυτά είναι καταδικασμένα στη συνείδηση των εργαζόμενων. Θα τα καταργήσουμε στην πράξη θα τα καταργήσουμε και νομοθετικά. Θα επιβάλλουμε άλλες λύσεις που θα αναβαθμίζουν την εργασία μέσα σε ένα εναλλακτικό τύπο ανάπτυξης που θα συγκρούεται με την πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους φθηνά “εξαρτήματα” και δεξαμενές κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.
Η πάλη μας αυτή ενισχύει ταυτόχρονα το σ.κ. που είναι το “όπλο” μας απέναντι στην κυβερνητική εργοδοτική επίθεση, το οποίο μπορούμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό αλλάζοντας τους συσχετισμούς, χτυπώντας τον συμβιβασμό και την γραφειοκρατία σε όφελος ενός απόλυτα αναγκαίου, αυτόνομου, ταξικού, μαζικού  και ριζοσπαστικού συνδικαλισμού.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ,


ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ