Αρχική Νέα Τοπικά Διατηρητέος μύλος στη λεκάνη απορροής του φράγματος Κόρης Γεφύρι!

Διατηρητέος μύλος στη λεκάνη απορροής του φράγματος Κόρης Γεφύρι!

23

Η διαβεβαίωση που δίνεται από τον υφυπουργό Πολιτισμού στο Νομάρχη είναι ότι δεν πρόκειται να κολλήσει το θέμα της κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι.
Και δεν πρόκειται να κολλήσει όχι γιατί δεν υπάρχει θέμα αλλά γιατί ο χαρακτηρισμός παλιού νερόμυλου ως διατηρητέου μνημείου από την Η’ Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων φαίνεται να μην έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και ήδη η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έχει ολοκληρωθεί.
 Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα πριν δύο εβδομάδες περίπου όταν διαπιστώθηκε ότι ιδιώτης, ιδιοκτήτης του εν λόγω παλιού νερόμυλου, είχε ήδη από τον Ιανουάριο του 2004 πάρει την απόφαση για χαρακτηρισμό ως διατηρητέου. Το κτήριο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, υπάρχει όμως το αυλάκι ενώ διατηρείται η μυλόπετρα.
Κατά τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη υπάρχει η διαβεβαίωση ότι αν η Η’ Εφορεία κρίνει σημαντικό το μνημείο τότε αυτό θα απομακρυνθεί από τη λεκάνη απορροής του φράγματος.
Το γεγονός όμως ότι η όλη φάση ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2004, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, δημιουργεί ερωτηματικά για το αν ο ιδιοκτήτης ενδιαφερόταν μόνο για τη διεκδίκηση μεγαλύτερης αποζημίωσης ή υπάρχει μεγαλύτερο παρασκήνιο.
Οι πληροφορίες μας πάντως λένε ότι υπάρχει ένσταση από πλευράς του, οπότε σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα, αν πράγματι υπάρχει.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ