Αρχική Πολιτισμός Ενέργειες φορέων για τη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

Ενέργειες φορέων για τη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

5Να φύγει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο να εξεταστούν πως ακριβώς έχουν οι συνθήκες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗΣ αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νομαρχία.
Παράλληλα όμως θα γίνει προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης δύο ατόμων μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου στη Νομαρχία με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη, ευρεία σύσκεψη φορέων του Νομού για τα προβλήματα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Κοραή.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός από το Νομάρχη, οι Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, του Δήμου Χίου, του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, των Δ/νσεων της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καθώς και του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Κοραή.
Κατά τη σύσκεψη μετά την τοποθέτηση του Νομάρχη συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης καθώς και η στήριξη έργων και δράσεων για την επίλυσή τους.
Στην τοποθέτησή του, ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Α κος Δ.Κομνηνός αναφέρθηκε και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προσλήψεις μέσω της Ν.Α Χίου δύο ατόμων στη Βιβλιοθήκη Κοραή με πιστώσεις που είχε εξασφαλίσει ο Νομάρχης από το Υπουργείο Εσωτερικών σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Υπουργό.
Κατόπιν συζήτησης συμφωνήθηκε οι θέσεις που θα καλυφθούν να προέρχονται από αποφοίτους ΠΕ ή ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας και ΤΕ Λογιστικής, ενώ προβλέφθηκε οι διαδικασίες πρόσληψης να ολοκληρωθούν το αργότερο σε ένα μήνα.
Στην ίδια σύσκεψη μπήκαν στο τραπέζι από τους συμμετέχοντες όλα τα προβλήματα λειτουργίας από τη βιβλιοθήκη Κοραή, καθώς και οι προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξής της. Κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για συζήτηση ενώ επίσης έγινε ενημέρωση από εκπρόσωπο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α Χίου για την πορεία της μελέτης επέκτασης της βιβλιοθήκης και λοιπόν οικοδομικών υποδομών.
Στο τέλος της συνάντησης αποφασίσθηκε:
1. Επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2 συμβασιούχων μέσω της Ν.Α
2. Η καταβολή προσπάθειας για την ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης της βιβλιοθήκης εντός εξαμήνου καθώς και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του έργου.
3. Η υποβολή υπομνήματος από το εφορευτικό συμβούλιο της βιβλιοθήκης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικό με τις ανάγκες της βιβλιοθήκης καθώς και για την εξέταση του θέματος πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την απόφαση να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο οπότε και θα υπάρξει και ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις που θα έχουν μέχρι τότε δρομολογηθεί και πραγματοποιηθεί.