Αρχική Νέα Τοπικά Απλή αναλογική ζητούν οι βιοτέχνες από το Επιμελητήριο

Απλή αναλογική ζητούν οι βιοτέχνες από το Επιμελητήριο

7


Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των βιοτεχνών προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου να κρατήσει τον ίδιο καταμερισμό εδρών και στις ερχόμενες εκλογές.
Με άγνωστο το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, αφού τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν ξεκαθαρίζουν την ημερομηνία και με διαρροές στον τύπο ότι οι εκλογές θα αναβληθούν για μετά τον Οκτώβριο του 2006, η εισήγηση της υπηρεσίας του Επιμελητηρίου έκανα λόγο για αναπροσαρμογή των εδρών, οπότε από 7 έδρες θα λάμβαναν τα τμήματα Εμπορικό και Βιοτεχνικό, 6 το επαγγελματικό και 1 το τουριστικό.
Η πλειοψηφία όμως ζήτησε να παραμείνει η αναλογία των προηγούμενων εκλογών που έδινε 8 έδρες στο εμπορικό και 6 στο βιοτεχνικό και παρόλο που η διαφορά είναι μόλις 166 εγγεγραμμένων.
Ο Γιώργος Γεωργούλης από το Βιοτεχνικό τμήμα σημείωσε ότι θα προχωρήσουν ακόμα και σε προσφυγή για να αρθεί η αδικία ενώ θα ενημερώσουν και το υπουργείο Ανάπτυξης.
Βέβαια αρκετές παρεμβάσεις έγιναν από τους συμβούλους σχετικά με την ανάγκη ξεκαθαρίσματος των αρχείων, που όπως είπε ο Πρόεδρος Αντώνης Ζαννίκος αυτό θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί κεντρικά το εμπορικό μητρώο.