Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παρατυπίες στη στελέχωση της Υπ.Ε.Ε. καταγγέλλει η Ελπίδα Τσουρή

Παρατυπίες στη στελέχωση της Υπ.Ε.Ε. καταγγέλλει η Ελπίδα Τσουρή

7


Την αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών της Κυβέρνησης της ΝΔ επισημαίνει με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή σχετικά με το θέμα των ελέγχων από τη νέα υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Στο σχετικό δελτίο από το γραφείο τύπου της κας Τσουρή σημειώνεται:
“Στο πλαίσιο της δημαγωγίας, των χωρίς έρεισμα υποσχέσεων και της συγκάλυψης της πραγματικότητας, στις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του κ. Καραμανλή, κόμπαζε ότι θα καταργήσει το ΣΔΟΕ. Ο κ. Σουφλιάς, αντίθετα, δήλωνε ότι “….δεν θα το καταργήσουμε, αλλά θα το εκσυγχρονίσουμε”. Το αποτέλεσμα 15 μήνες μετά; Ξαναβαφτίστηκε· από Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων” τονίζει η κα Τσουρή που ζητά εξηγήσεις και για τον τρόπο στελέχωσης της νέας υπηρεσίας.
“Ο δε “εκσυγχρονισμός” δεν συνίσταται στη διαφοροποίηση των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας, αλλά στη στελέχωσή της με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς γραπτό διαγωνισμό ή κάποια ενιαία, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, με παράλληλη καταπάτηση δεκάδων άρθρων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, σε πανελλαδικό επίπεδο”, τονίζει και συνεχίζει
“Τις παρατυπίες ως προς τη στελέχωση της ΥΠΕΕ, τις παράνομες κρίσεις διευθυντών και τμηματαρχών των Δ.Ο.Υ. σε διάφορους νομούς της χώρας, καθώς και τις μετακινήσεις και μεταθέσεις υπαλλήλων, με μόνο κριτήριο την κομματική τους  τοποθέτηση έφερε στη Βουλή η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή, με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας.
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα προς τον υπουργό Οικοκομίας έχουν ως εξής:

1. Αληθεύουν οι παραπάνω καταγγελίες;
2. Με ποια κριτήρια στελεχώθηκε η ΥΠΕΕ Β. Αιγαίου;
3. Με ποια κριτήρια έγιναν οι κρίσεις για διευθυντές και τμηματάρχες των ΔΟΥ;
4. Με ποια κριτήρια μετακινήθηκαν από το ΣΔΟΕ Β. Αιγαίου υπάλληλοι που δεν υπέβαλαν αίτηση μετακίνησης;”.