Αρχική Πολιτισμός Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη στα Χανιά. Γιατί όχι και στη Χίο;

Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη στα Χανιά. Γιατί όχι και στη Χίο;

16


Σύλλογος με την επωνυμία “Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη” με έδρα τον τόπο καταγωγής του συνθέτη, το Γαλατά Χανίων δημιουργήθηκε από μια ομάδα φίλων του συνθέτη στην Κρήτη.
Το ερώτημα είναι απλό, γιατί όχι και στη Χίο στον τόπο γέννησης του μεγάλου συνθέτη.
Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το καταστατικό του Συλλόγου:


“Ο Σύλλογός αποσκοπεί στην ανάδειξη και διάδοση του έργου του, στη σύνδεσή του με τη σύγχρονη πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία στην Κρήτη αλλά και την εξέλιξη του έργου του. Ο γενικότερος σκοπός του είναι η διοργάνωση, υποστήριξη, ανάδειξη κάθε είδους προσπάθειας και εκδήλωσης μελέτης και προβολής του έργου του Μίκη Θεοδωράκη εντός και εκτός του ελληνικού χώρου.
 
Αποβλέπει και προωθεί τη δημιουργία Ιδρύματος “Μίκη Θεοδωράκη” με αντικείμενο τη μελέτη και προβολή του έργου του και την εν γένει προώθηση των καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών αξιών και μηνυμάτων που ενσωματώνει  και στην, δια μέσου αυτών, ανάπτυξη του πολιτισμού της μουσικής και εν γένει των γραμμάτων και καλών τεχνών στην Κρήτη.”
 
Τέλος  όπως δηλώνουν τα οργανωτικά μέλη του συλλόγου :


“Οι αξίες, οι μεγάλες ιδέες που ανέδειξε ιστορικά η Κρήτη, ιδιαίτερα τα πολιτιστικά της στοιχεία διαπερνούν το έργο του Μίκη. Εμείς οι συμπατριώτες του έχουμε ένα επιπλέον λόγο να θέλουμε να αναδείξουμε το έργο του, αφού μαζί αναδεικνύουμε και τον τόπο μας. Η ενσωμάτωση στον πολιτισμό μας του πλούτου που μας παραδίδει, προσθέτει ένα ακόμα διακριτό στοιχείο στην ταυτότητά μας.”
 
Τα σχετικά με την δημιουργία του συλλόγου έγγραφα θα επιδοθούν στον Μίκη Θεοδωράκη την Παρασκευή 29 Ιουλίου πρώτη μέρα του


Διεθνούς συνεδρίου  “Μίκης Θεοδωράκης
Ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο πολιτικός?
ο Κρητικός και ο Οικουμενικός”


Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου εντάσσεται η δημιουργία και λειτουργία δικτυακού τόπου που ανοίγει από τώρα στην στην διευθυνση:
www.mikis-crete.gr    στον οποίο παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.


Στον ίδιο κόμβο θα μεταδίδονται και οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου 29-31/7/2005.


Πληροφορίες


Γιώργος Αγοραστάκης , Αντινομάρχης Χανίων
Τηλ. 2821030105-106
 Φαξ. 2821030230
e-mail: agismail@agis-net.gr
 
Ματθαίος Φραντζεσκάκης ,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Συνεδρίου
 ΚΙΝ 6974739122
  e-mail: mikis80@otenet.gr
http://www.mikis-crete.gr