Αρχική Απόψεις Aρθρα Πρόταση προς Αιρετούς: Γιατί δεν πάτε κάνα μπάνιο;

Πρόταση προς Αιρετούς: Γιατί δεν πάτε κάνα μπάνιο;

23


Το ομολογώ. Με έχει πιάσει η ζέστη. Αντί να δουλεύω, τρέχω στις παραλίες. Δηλαδή σε ποιες παραλίες… στα κλασικά, Αγία Φωτιά, καμιά Κώμη, τίποτα Μαύρα Βόλια, άντε και για πιο extreme, να πάω σε καμία Αγία Δύναμη με την λευκή άμμο και στα Τραχίλια που είναι γαλαζοπράσινα τα νερά.
Έχω καταλήξει λοιπόν σε ένα συμπέρασμα… οι Δημοτικοί μας Άρχοντες προφανώς εργάζονται νυχθημερόν – σε αντίθεση με εμένα – και δεν τους μένει χρόνος για μπάνιο!!
Γιατί – για παράδειγμα – αν πήγαινε μπάνιο στην Αγιά Φωτιά ο κ. Παντελάρας και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, θα τους έπαιρνε 3 χρόνια να καταλάβουν ότι το χωράφι που επειδή είναι χιουμορίστες το λένε πάρκινγκ, αριστερά καθώς κατεβαίνεις στην παραλία, έχει πρόβλημα με κάτι τεράστιες λακούβες και έπρεπε να ρίξουν δύο τσουβαλάκια τσιμέντο;
Ή – για παράδειγμα – αν πήγαινε μπάνιο ο κ. Ατσάλης και οι Συμβουλοι του στα Μαύρα Βόλια δεν θα είχαν δει ότι το χωράφι -ο Θεός να το κάνει – πάρκιγκ (που  – κατά την πινακίδα που έχει στην εισοδό του- είναι Δωρεά του Συλλόγου Φίλων του Εμπορειού) είναι μες τα χόρτα και ΔΕΝ χρησιμοποιείται για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα; Δεν θα είχαν δει ότι στο δρόμο από τον Εμπορειό στα Μαύρα Βόλια παρκάρουν τα αυτοκίνητα αριστερά – δεξιά και γίνεται της κολάσεως όσπου να πάει πάνω στο πάρκινγκ ο αισιόδοξος οδηγός , να δει ότι δεν έχει θέση και να γυρίσει πάλι πίσω;


Ή πάλι δεν θα είχαν δει στη μέση της διαδρομής από Πυργί για τα μαύρα βόλια – που είναι η πιο γνωστή παραλία της Χίου – εκεί κοντά στα διαλυμένα θερμοκήπια ότι είναι σκουπιδότος; Από στρώματα και μπάζα μέχρι σακούλες σκουπιδιών και παλιες ηλεκτρικές κουζίνες είναι πεταμένα εκεί.
Αν και  αυτά μάλλον τα πέταξαν τώρα τελευταία, αλλιώς όταν περνούσε ο Αντιδήμαρχος  το χειμώνα με την Μπουλντόζα του Στρατού για να πάνε να ανοίξουν χωρίς άδειες τον δρόμο στο Φώκι δεν θα έκαναν μία με την μπουλτντούζα να τα μαζέψουν;


Ή, αν προτιμούσαν κάτι προς τα δυτικά, προς Λιθί μεριά, θα είχαν πάρει πρέφα ότι ο δρόμος από Σιδερούντα προς Λιθί λίγο πριν την στροφή για την παραλία του Λιθιού είναι μες τα μπάζα.


Μήπως όμως είναι ψαγμένοι τύποι και αποφεύγουν τις γνωστές παραλίες; Μα τότε θα είχαν κάνει τις βουτιές τους στα Τραχήλια, και δεν λέω ότι θα είχαν φτιάξει τον δρόμο, αλλά θα είχαν βάλει μια πινακίδα που να λέει ότι ο δρόμος για την παραλία προσφέρεται για 4χ4 και άν έχεις ΙΧ και θέλεις να τον κατέβεις να το κάνεις με δική σου ευθύνη…. γιατί λεφτά για δρόμους μπορεί να μην υπάρχουν αλλά προστάτεψε λίγο και αυτόν τον δόλιο τον οδηγό ..ενα μπανάκι πάει να κάνει… άμα του το βγάλεις από τη μύτη….


Η λύση είναι μία… να σταματήσουν την πολλή δουλεια και να αρχίσουν τα μπάνια… Το όφελος θα είναι διπλό, θα δουν τις βρωμιές στις παραλίες μας και θα τις φτιάξουν οπότε εμείς θα έχουμε παραλίες καθαρές και σε τάξη και εκείνοι θα χαρούν την θάλασσα… που σχεδόν έχει μπει Αύγουστος και ακόμη δεν έχουν πάρει ακόμη χρώμα….Και μυρίζουν και βρωμίζουν…… Ο δρόμος για τα Μαύρα Βόλια, την πιο γνωστή παραλία της ΧίουΩραία δουλειά…. προσεγμένη… έχουν απλώσει τα σκουπίδια μέχρι μέσα γιατί αν τα μάζευαν σε ένα σημείο μπορεί κάποιοι απρόσεχτοι εκδρομείς να μην τα έβλεπαν…Ο Δρόμος από το Εμπορειό στα Μαύρα Βόλια είναι, εκ των πραγμάτων, διπλής κατεύθυνσης. Όμως, όπως σε όλα τα “παιχνίδια δράσης” έτσι και εδώ υπάρχουν εμπόδια μέχρι να τελειώσεις το παιχνίδι. Εδώ υπάρχει μόνο μία λωρίδα ανοικτή. Τις καθημερινές το παιχνίδι “Ανάβαση στα Μαύρα Βόλια” παίζεται και από αρχάριους παίκτες, τα Σαββατοκύριακα όμως μπορούν να παίξουν με επιτυχία μόνο οι προχωρημένοι. Παίκτες που χρόνια εξασκούνται στη συγκεκριμένη “πίστα” του παιχνιδιού.Αν δείτε την πινακίδα αυτή σαν μια απλή πινακίδα οδικής σήμανσης τότε έχει πολλά στραβά. Είναι τεράστια, κόβει το πεδοδρόμιο κάθετα και κυρίως μας πληροφορεί για κάτι που είναι προφανώς ανακριβές. Αν όμως την δείτε σαν έγο τέχνης είναι φανερό ότι ο καλλιτέχνης μας καλεί να δούμε με τα μάτια της φαντασίας μας το χωράφι με τα πεταμμένα κλαδιά και τα χόρτα ως χώρο πάρκινγκ…. οπότε σαν έργο τέχνης η πινακίδα ίσως να είναι και πρωτοποριακή!Απογευματάκι Σαββάτου έτσι είναι ο κάδος στα Μαύρα Βόλια. Η πινακίδα πάνω από τον κάδο γράφει “Διατηρείτε την ακτή καθαρή”…. χιχιχιχιχιΤα σπίτια στο βάθος είναι τα πρώτα σπίτια στο Λιθί… πέρα από τα μπάζα, πιστέψτε με, η θέα του κόλπου στο Λιθί είναι μαγευτική.

Κώστας Αναστασάκης
kostas@chiosonline.gr