Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Από υπουργείο σε υπουργείο η απάντηση για τους εποχικούς πυροσβέστες

Από υπουργείο σε υπουργείο η απάντηση για τους εποχικούς πυροσβέστες

8


“Εμπαιγμό του Έλληνα πολίτη και ασυνεννοησία των Υπουργών της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσουν μια υπεύθυνη απάντηση σε ένα θέμα που ταλανίζει χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά η αδυναμία της κυβέρνησης να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις”.
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή σχολιάζοντας ότι σε ερώτηση που κατέθεσε (17.05.2005) για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χίου και το αίτημα για αναβάθμιση της παραπάνω Υπηρεσίας, η απάντηση που δόθηκε αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλολογική αοριστολογία των Υπουργικών στελεχών της κυβέρνησης και την απουσία κάθε σχεδιασμού.


Σε ό,τι αφορά σε πρόταση των εποχικών δασοπυροσβεστών να απασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε εργασίες δασοπροστασίας (διανοίξεις δασικών οδών, καθαρισμούς δασικών εκτάσεων, κατασκευή υδατοδεξαμενών), με αντιμισθία, συμβολικά, μεγαλύτερη του επιδόματος του Ταμείου Ανεργίας, το οποίο λαμβάνουν  με τη λήξη της σύμβασής τους, η απάντηση “προωθείται” από το ένα Υπουργείο στο άλλο. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο οποίο υπάγεται το Πυροσβεστικό Σώμα, αποποιείται των ευθυνών του και παραπέμπει τη βουλευτή, όσο παράξενο και αν φαίνεται, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!


Για το τυπικό της υπόθεσης, η ερώτηση κοινοποιήθηκε και στο παραπάνω Υπουργείο, το οποίο “πέταξε το μπαλάκι” πίσω στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Τελικά, απάντηση δεν δόθηκε από πουθενά για το τι μέλει γενέσθαι με τους εποχικούς πυροσβέστες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε σχετική προκήρυξη που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα για μοριοδότηση των εποχικών πυροσβεστών για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στο Πυροσβεστικό Σώμα.


“Σε αναμονή απαντήσεων από κάποιον “αρμόδιο” και εν μέσω καλοκαιριού, θα πρέπει, δυστυχώς, να αρκεστούμε στο φιλότιμο των εποχικών πυροσβεστών και στη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλουν”, καταλήγει το δελτίο τύπου της κας Τσουρή.