Αρχική Νέα Τοπικά Από το Φθινόπωρο οι εργασίες στο κτήριο της Πυροσβεστικής

Από το Φθινόπωρο οι εργασίες στο κτήριο της Πυροσβεστικής

25

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, το πρώτο από το… πλούσιο μέτρο για το Δήμο Χίου των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων, πρόκειται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο.
Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας και συγκεκριμένα την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου που μέχρι πριν μερικά χρόνια στέγαζε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου. Τη έγκριση για τη φάση της δημοπράτησης καλούνται να δώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, 1η Αυγούστου 7.00 μ.μ., συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.
Με προϋπολογισμό έργου 490.000 ΕΥΡΩ πρόκειται να γίνουν εργασίες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του κτηρίου. Μάλιστα ο σχεδιασμός είναι για εγκατάσταση του Συλλόγου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και του ΟΚΑΝΑ στο κτήριο και τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκης και αρχειοθήκης με μια αίθουσα εκδηλώσεων στον 1ο όροφο.
Να σημειωθεί ότι η μελέτη είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Γιάννη Μπουμπάρη (!) και χρηματοδοτηθεί από τα Μεσογειακά Προγράμματα για να έρθει η υλοποίησή της επί Γ’ ΚΠΣ.
Τα υπόλοιπα έργα των Ολοκληρωμένων Αστικών (με συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ) αναμένεται να δημοπρατηθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου και αφορούν την ανάπλαση της πλατείας Φρουρίου, την αποκατάσταση του ξενοδοχείου Απόλλων, την επέμβαση στο οδικό δίκτυο του Κάστρου, τα αντιπλημμυρικά έργα στη συνοικία και την ανάπλαση όψεων των λοιπών κτηρίων της οδού Δημοκρατίας.