Αρχική Νέα Τοπικά Πυροσβεστική: Προσοχή, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πυροσβεστική: Προσοχή, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

4


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου  πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (Πολιτική Προστασία) για την 31-7-05, ο Νομός Χίου  συνεχίζει για ακόμη ημέρα να βρίσκεται στην κατηγορία 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.
Αυτό σημαίνει ότι πυρκαγιές προκαλούνται εύκολα από σπίρτα,τσιγάρα ή καύτρες, διαδίδονται πολύ γρήγορα και η κατάσβεση των  είναι δυσχερής.
Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:


• να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.


• να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.


• να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ