Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα για συνέλευση από τους “Πολίτες για το Νερό”

Κάλεσμα για συνέλευση από τους “Πολίτες για το Νερό”

9


 Σε συγκέντρωση για το νερό καλούν οι “ΠΟΛΙΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ” την Τετάρτη -3 Αυγούστου- στις 8.00 το βράδυ δίπλα από τα γραφεία της ΔΕΥΑΧ, πλατεία Πολυχρονοπούλου έτσι ώστε να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα του νερού.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Πολιτών με τον κ. Νομάρχη, ενώ οι αναλύσεις που δόθηκαν από το Χημείο του Κράτους την περασμένη Παρασκευή είναι αρκετά ικανοποιητικές σε ότι αφορά την ύπαρξη του υδραργύρου.

Η ανακοίνωση- πρόσκληση έχει ως εξής:
Εδώ και πολλές δεκαετίες, το πρόβλημα του νερού παραμένει το πρώτο και το πιο σημαντικό  πρόβλημα στη Χίο. Στα χρόνια αυτά, έχουν αλλάξει πολλές  κυβερνήσεις και πολλοί  οι τοπικοί άρχοντες στους ΟΤΑ αλλά με τις ίδιες πολιτικές και τις ίδιες υποσχέσεις. Η ζωτική αυτονόητη  ανάγκη  να υπάρχει νερό  καθαρό στις βρύσες μας  αποτελούσε  πάντα βασικό στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε όλες τις προεκλογικές περιόδους. Παρά τις πολλές υποσχέσεις όμως, αυτό που δεν άλλαξε ή μάλλον άλλαξε προς το χειρότερο, είναι η ποιότητα του νερού. Η σημερινή κατάσταση όπου οι βρύσες των σπιτιών μας βγάζουν τρεις φορές περισσότερο υδράργυρο απ’ ότι επιτρέπεται, απειλώντας ακόμα κι αυτούς που χρησιμοποιούν το νερό για λάντζα, μαγείρεμα, μπάνιο ή πλύσιμο των δοντιών τους, δεν επιτρέπει άλλο εφησυχασμό. Η εύρεση του υδραργύρου μαζί με όλα  τα άλλα ( θάλασσα, χλώριο, κολοβακτηρίδια) αποδεικνύει πολύ απλά ότι ή δεν έγιναν  έργα ή τα “έργα” που έγιναν ήταν άχρηστα και πρόχειρα.


Αυτοί που χρόνια τώρα εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας, δεν μας πείθουν και πρέπει να καταλάβουν ότι η τυφλή πίστη στις “άοκνες προσπάθειες” που καταβάλουν για να προσφέρουν ποιοτικό νερό στους πολίτες, αποτελεί παρελθόν.


* Επειδή το νερό και η δημόσια υγεία δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια
* Επειδή  το νερό είναι κοινωνικό αγαθό
* Επειδή η αξιοπρέπειά μας δεν δέχεται άλλη κοροϊδία και την αθλιότητα του μπιτονιού
δεν μπορούμε πια να περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας από αυτούς που μας τα δημιούργησαν αλλά πρέπει να αναλάβουμε τη δράση εμείς και
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ για
* Να πιέσουμε για άμεση λύση που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες μας και θα λύνει μια και καλή το πρόβλημα του νερού. 
* Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε μέσα από γενικές συνελεύσεις κατοίκων, μακριά από τους κάθε λογής φορείς και ηγετίσκους που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
* Να απαιτήσουμε ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Δεν θεωρούμε ότι έχουμε έτοιμες τις λύσεις, ξέρουμε όμως ότι μόνο εμείς οι πολίτες που δεν εξαρτόμαστε από οικονομικά – επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούμε να βρούμε τη λύση για  να  ζήσουμε αξιοπρεπώς.


Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους πολίτες της Χίου να πάρουν μέρος στην πρώτη αμεσοδημοκρατική  Συνέλευση των  Πολιτών  για το Νερό, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 20:00, στο πεζόδρομο Πολυχρονοπούλου, δίπλα στη ΔΕΥΑΧ.