Αρχική Νέα Αθλητικά Χάλκινη με ελληνική ψυχή η Εθνική στο πόλο! Συμμετείχε και ο Χιώτης...

Χάλκινη με ελληνική ψυχή η Εθνική στο πόλο! Συμμετείχε και ο Χιώτης Γιώργος Ντόσκας

13


H κατάρα της 4ης θέσης σε δύο συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις έπαψε να κυνηγά την Εθνική πόλο των ανδρών. Οι έλληνες πολίστες παρά το γεγονός ότι ο Ντόσκας αγωνιζόταν τραυματίας και οι Μάζης, Χατζηθεοδώρου αποβλήθηκαν από νωρίς, έδειξαν τα τεράστια ψυχικά τους αποθέματα και την απέραντη θέληση να γράψουν ιστορία. Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού κέρδισε στην παράταση την Κροατία με 11-10 (9-9 η κανονική διάρκεια), με εκπληκτικό γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη στα τελευταία 12 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το πρώτο του ελληνικού Υγρού Στίβου.


Ο Γιώργος Ντόσκας – γιος του γιατρού Παναγιώτη Ντόσκα που ξεκίνησε την καριέρα του στον ΝΟΧ και τώρα αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό – αγωνιζόταν με ένεση εξαιτίας του τραυματισμού του στα δάκτυλα.

Οι έλληνες πολίστες έγραψαν με χάλκινα γράμματα τη δική τους ιστορία. Απέδειξαν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου πόλο.


Αυτοί είναι οι χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Αλεσάντρο Καμπάνια: Νίκος Δεληγιάννης, Γιώργος Ρέππας, Αντώνης Βλοντάκης, Γιώργος Αφρουδάκης, Τάσος Σχίζας, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Ντόσκας, Στέφανος Σάντα, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μυλωνάκης, Δημήτρης Μάζης, Μάνθος Βουλγαράκης


Τα επτάλεπτα: 1-2, 3-3, 2-1, 3-3
Παράταση: 0-0, 1-2

Κροατία: Ντόγκας 5, Μπόσκοβιτς 3,  Μπούριτς 1, Φράνκοβιτς 1
Ελλάδα: Χατζηθεοδώρου 3, Μάζης 2, Θεοδωρόπουλος 2, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Σχίζας 1, Γιώργος Αφρουδάκης 1