Αρχική Νέα Οικονομία Μέχρι αύριο στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Μέχρι αύριο στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

7


 Μέχρι αύριο αναμένεται να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ 19% στα ακίνητα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,κατά την οποία συζητήθηκαν η πορεία της οικονομίας και ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής για τη νέα περίοδο εν όψει της ΔΕΘ.


    Σύμφωνα με δημοσιευθείσες πληροφορίες το νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα ακίνητα, προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ 19% στα νεόδμητα ακίνητα,από την 1 Ιανουαρίου 2006, με εξαίρεση τα νεόδμητα που αποτελούν πρώτη κατοικία. Φόρος μεταβίβασης θα επιβάλλεται στα παλαιά ακίνητα για την πρώτη μεταβίβαση μετά την εφαρμογή του νόμου. O φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται σήμερα με συντελεστή 9-11% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθεί σταδιακά.


    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε χθες ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί, με βάση την ήπια δημοσιονομική πολιτική και ανέφερε ότι η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται και τα όποια προβλήματα υπάρχουν είναι αντιμετωπίσιμα.


    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης εκτίμησε πως η ήπια προσαρμογή έχει πεθάνει προ πολλού με αποκλειστική ευθύνη του κ. Αλογοσκούφη και του κ. Καραμανλή. Και πρόσθεσε ότι η πολιτική της μη ήπιας προσαρμογής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση τους τελευταίους 17 μήνες, σημαίνει επίθεση εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων και του βιοτικού τους επιπέδου, όπως και του βιοτικού επιπέδου και των εισοδημάτων των μικρομεσαίων, των αγροτών και κάθε ελληνικού νοικοκυριού.


    Από το πρωί συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: ΑΠΕ