Αρχική Νέα Τοπικά Εκτός Δήμου ζητούν το πεδίο βολής οι κάτοικοι των Μαστιχοχωρίων

Εκτός Δήμου ζητούν το πεδίο βολής οι κάτοικοι των Μαστιχοχωρίων

17Με την παρουσία του ταξίαρχου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 31 Ιουλίου, η λαϊκή συνέλευση στο Πυργί για το θέμα του πεδίου Βολής.
Πυργούσοι και Ολυμπούσοι παρόντες στη λαϊκή συνέλευση που ζήτησαν να απομακρυνθεί εκτός των ορίων του Δήμου Μαστιχοχωρίων το πεδίο βολής.
Ιδιαίτερα τέθηκε το ζήτημα της καταστροφής της περιοχής που περιέχει πολιτιστικά μνημεία αλλά και τη μοναδική παραγωγή της μαστίχας, ενώ από πολίτες επισημάνθηκε η επιβάρυνση από ραδιενέργεια, με αφορμή και παλιότερες μετρήσεις σε πεδία βολής της Λέσβου και της Σάμου.
Σύμφωνα με χάρτη που παρουσίασε ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Βαγγέλης Ατσάλης σχεδιάζεται η δέσμευση 15.000 στρεμμάτων, ενώ από την πλευρά της στρατιωτικής διοίκησης δεν ήταν ακριβή τα στοιχεία που δόθηκαν αφού αναφέρθηκαν από 6.000 στρέμματα μέχρι και 30.000.
Σε ερωτήσεις γιατί δεν εξετάζουν άλλες περιοχές, σημειώθηκε από τον Ταξίαρρχο κ. Κώστα Κατή ότι για λόγους ασφαλείας απορρίφθηκαν δύο θέσεις σε Πιτυός και Μελανιός, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μην κάνουν ασκήσεις οι στρατιώτες του με πραγματικά πυρά.
Αναμένεται σε επόμενο στάδιο να υπάρξει και νέα διερεύνηση από την πλευράς το στρατού για νέα θέση, εξετάζοντας το αίτημα των Μαστιχοχωρίων για απομάκρυνση, ενώ σημειώθηκε ότι αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να υπάρχει συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.