Αρχική Νέα Τοπικά Λαγκαδούσοι για Ιχθυοκαλλιέργειες

Λαγκαδούσοι για Ιχθυοκαλλιέργειες

15

Το αίτημα απομάκρυνσης των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε ανοιχτές θάλασσες κατέθεσαν στην κινητοποίηση της Τρίτης, 2 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Λαγκάδας που απέκλεισαν το δρόμο στο Θόλος και εν συνεχεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία.
Το αίτημα ήταν στην ουσία και η απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης που συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας.
Στην ίδια συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Συκιάδας που διαφωνούσε με τη μετεγκατάσταση της μονάδας βόρεια της νησίδας του Αγίου Στεφάνου, έτσι από την Επιτροπή Αγώνα Λαγκάδας απορρίφθηκε η αντιπρόταση της εταιρείας “Forkys” να μεταφέρει τους κλωβούς που βρίσκονται στον κόλπο της Λαγκάδας βόρεια της νησίδας του Αγίου Στεφάνου.
“Είναι μια πρόταση που μόνο στόχο έχει να κερδίσει η επιχείρηση χρόνο”, τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής στο Δήμαρχο Ομηρούπολης, που ανέλαβε να τους τη μεταφέρει, καταθέτοντας τους και τη νομοθεσία που έχει και που από το 2003 χαρακτηρίζει ως ενάλιο αρχαιολογικό χώρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαγκάδας και Αγίου Στεφάνου, τονίζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στον  αποκλεισμό της εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων, στο Θόλος, έδωσαν το παρόν γύρω στους 60 κατοίκους του χωριού, με χαρακτηριστική την απουσία κατοίκων από τη γειτονική Συκιάδα.
Η περιορισμένη συμμετοχή προβλημάτισε και τους διοργανωτές, που δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ζητήσουν με επίσκεψη τους στο γειτονικό χωριό και την ένθερμη συμπαράσταση των Συκιαδιωτών.
Πάντως, παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί από τον ωριαίο αποκλεισμό του δρόμου, δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, καθώς οι αποκλεισμένοι οδηγοί έδειχναν κατανόηση.
Οι Λαγκαδούσοι μετά από αυτή τη νέα κινητοποίησή τους πήραν την υπόσχεση μιας σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων μερών, μετά τις 12 Αυγούστου που επιστρέφει ο κ. Δημήτρης Παπαληός από το εξωτερικό.