Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάνος Μωραϊτης: Γιατί δεν γκρεμίζουν τα αυθαίρετα;

Μάνος Μωραϊτης: Γιατί δεν γκρεμίζουν τα αυθαίρετα;

17

Για να έλθει η οικογένεια μου στο νησί μας, και λόγω επαγγελματικής αιτίας πετούμε μέσω Γερμανίας προς Αθήνα. Μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα πως τα γερμανικά δάση μένουν παρθένα. Μα χρειάζεται τόση δαπάνη και φροντίδα να δουν  από τον αέρα οι της γενέτειρας τα παράνομα κτίσματα και μάλιστα μερικά απ’ αυτά πολυτελέστατης και εκτεταμένης κατασκευής? Οι κυβερνώντες μας κοντεύουν να μουχλιάσουν τα καθίσματα των αεροπλάνων με το σούρτα φέρτα στις Βρυξέλες και ολούθε.
Μα επιτέλους είναι πολύ απλό. Μια μπουλντόζα αμέσως και χωρίς διαδικασίες και σταμάτησε το πρόβλημα. Εδώ στο νησί μας επεκτείνονται οι όροφοι σε πολυκατοικίες προ παντός κατά Ευαγγελίστρια μεριά και εκείνο που ακούς και βλέπεις είναι ένα χαρτί που σου λέγει παραβίασες τον οικοδομικό κανονισμό. Δόντια όμως που? Θα προσπαθούμε να βρούμε τους υπεύθυνους όταν ο θεός φυλάξει γίνει πάλι κανένας σεισμός.
Έχουμε και την μεγάλη καρδιά στην Ευρώπη να μη σκοτώνουμε ακόμα και βιαστές και φονιάδες ανηλίκων και το καρέ συμπληρώνεται με τους εμπρηστές που και να τους πιάσουν πάνε λίγα χρονάκια στην φυλακή για “διακοπές” ενώ τα οικονόμησαν γερά από την οικοπεδοποίηση.
Ίσως θα πρέπει να γίνει κάτι συνταγματικά. Αφού διαπιστωθεί με αεροφωτογραφίες το δασικό μιας εκτάσεως να γκρεμίζονται αυθημερόν όλα τα κτίσματα σ’ αυτά τα δάση με σχετική ποινική δίωξη του παραβάτη.
Μόνο όταν ξέρει ο εμπρηστής ότι στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να κτιστεί καμένο δάσος τουλάχιστον θα πάψουν οι οργανωμένοι εμπρησμοί που είναι και οι ποιο επικίνδυνοι. Άντε Ευρωπαϊκή Ένωση κάνε κάτι τουλάχιστον που να αξίζει γιατί  μέχρι τώρα “παιδιακίζεις” και περιμένεις πότε οι κινέζοι θα φέρουν και τα ξεφτέρια και τα φέρετρα για να μας  θάψουν.
 
ΜΑΝΟΣ Α.ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Νέα Υόρκη