Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Τσίφτης υπέρ του Κάρμαντζη και όχι του Μεννή στο θέμα του...

Ο Τσίφτης υπέρ του Κάρμαντζη και όχι του Μεννή στο θέμα του Λιμενικού Ταμείου

11

Πλήρη στήριξη στον νυν πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου παρέχει ο Γ. Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σε ερώτημα του κ. Κάρμαντζη για τη δυνατότητα σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Χίο, ο κ. Τσίφτης χαρακτηρίζει «χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα» τις βεβιασμένες κινήσεις ορισμού Δημοτικών Συμβούλων από την Δημοτική Αρχή Χίου ως μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, βάζοντας πρόωρο τέρμα στο αιωρούμενο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει δυαρχία στο λιμάνι.

Ο κ. Τσίφτης στηρίζει την απάντηση του στα δυο ακόλουθα στοιχεία:
Α) Σύμφωνα με το υπ. Αρ. 25094/20-5-05 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών καλούνται οι Δήμοι, να αναμένουν τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την ψήφιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού σχετικού, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια σύστασης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Β) Επιπρόσθετα, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προϋποθέτει τη λήψη αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων που μετέχουν και που στην περίπτωση της Χίου είναι 5.

«Αντιλαμβάνεστε κατόπιν των ανωτέρω ότι η ενέργεια του Δήμου Χίου για υπόδειξη αντιπροσώπων του είναι χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει ακόμη εκδοθεί η παραπάνω γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δεν έχουν ληφθεί επίσης οι σχετικές αποφάσεις των λοιπών Δημοτικών Συμβουλίων των υπολοίπων Δήμων που μετέχουν στο συγκεκριμένο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να έχουμε νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου», καταλήγει ο κ. Τσίφτης.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ