Αρχική Νέα Τοπικά Ταλαιπωρία για επιβάτες Ε/Γ-Ο/Γ ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

Ταλαιπωρία για επιβάτες Ε/Γ-Ο/Γ ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

8


Ταλαιπωρία περίμενε και πάλι τους εκατοντάδες επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Ρομίλντα”, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να πλέει με μειωμένη ταχύτητα. Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε το “Δημητρούλα”.
Το “Ρομίλντα” της εταιρίας G.A. Ferris παρουσίασε τη μηχανική βλάβη ανοιχτά της Φολεγάνδρου, με προορισμό τη Σαντορίνη και την Ανάφη.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θήρας, και αποβίβασε τους 120 επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους (Ανάφη) με πλοίο που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο.
Το “Ρομίλντα” απέπλευσε από το λιμάνι της Θήρας για Πειραιά κενό επιβατών, αλλά ο κατάπλους στον Πειραιά θα καθυστερήσει αρκετές ώρες λόγω μειωμένης ταχύτητας.
Το πλοίο έχει προγραμματισμένο για το απόγευμα δρομολόγιο για τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια και Αμοργό.
Υπενθυμίζεται ότι το “Ρομίλντα” τις τελευταίες δέκα μέρες έχει δημιουργήσει αναστάτωση με τις επαναλαμβανόμενες βλάβες του στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Επίσης, μηχανική βλάβη στον καταπέλτη του υπέστη το “Δημητρούλα” με 685 επιβάτες της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρίας, το οποίο μετέφερε περίπου 1.200 επιβάτες για Σάμο, Ικαρία.


Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η βλάβη στον καταπέλτη παρουσιάσθηκε στις 02.50 και όταν το “Δημητρούλα” έδεσε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.
Το “Δημητρούλα” απέπλευσε από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου ύστερα από περίπου δύο ώρες για τη Σάμο προκειμένου να επιθεωρηθεί.
Μετά από έλεγχο και διαπίστωση της πλήρους υδατοστεγανότητας του καταπέλτη επετράπη ο απόπλους του για συνέχιση του δρομολογίου του.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ