Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ανακαλύφθηκε φαλλός 28.000 ετών!, του Τάσου Σαραντή

Ανακαλύφθηκε φαλλός 28.000 ετών!, του Τάσου Σαραντή

82


Ενας σμιλεμένος και γυαλισμένος φαλλός, που ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά  στη Γερμανία, θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ομοιώματα της ανδρικής σεξουαλικότητας που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.
Το μήκους 20 και πλάτους 3 εκατοστών πέτρινο αντικείμενο, ηλικίας περίπου 28.000 ετών, ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο Χόλε Φελς, γνωστό για την πληθώρα των αρχαιολογικών ευρημάτων από την Παλαιολιθική εποχή. 
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το εύρημα μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί ως σεξουαλικό βοήθημα, αλλά και ως πυρόλιθος.
Ο φαλλός βρέθηκε σε 14 κομμάτια που ανακτήθηκαν από ένα στρώμα τέφρας. Το σπήλαιο Χόλε Φελς βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σ’ αυτό έχουν ανακαλυφθεί γυναικεία ομοιώματα, ηλικίας 30.000 χρόνων.
Στο ίδιο σπήλαιο έχει ανακαλυφθεί και ένα ειδώλιο πτηνού της ίδιας ηλικίας, κατασκευασμένο από ελεφαντόδοντο μαμούθ.
Αν και στο παρελθόν έχουν ανακαλυφθεί πέτρινα φαλλικά σύμβολα, λίγο μεγαλύτερης ηλικίας στη Γαλλία και στο Μαρόκο, το συγκεκριμένο εύρημα από αυτή την περίοδο θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η περιοχή όπου βρίσκεται το σπήλαιο στη Νοτιοδυτική Γερμανία φαίνεται ότι ήταν τόπος ανάπτυξης πολιτισμού μετά από την άφιξη των σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρώπη. πριν από 40.000 χρόνια.


του Τάσου Σαραντή, από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ