Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: νέο κάλεσμα για το θέμα του νερού

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: νέο κάλεσμα για το θέμα του νερού

7ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ., στο “Καφενείο της Αγοράς” (δίπλα στην παλιά πυροσβεστική) από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 3/8 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ στην οποία συμμετείχαν αρκετοί πολίτες παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα στον Αύγουστο και παρά την τρομοκρατία (οι… “άρχοντες” του νησιού επιδόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε εκστρατεία συκοφάντησης όσων διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νερού, κατεβάζοντας ακόμα και τα πανό που καλούσαν στη συνέλευση, ενώ 2 περιπολικά, ένστολοι, μυστικοί, ακόμα και δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονταν απέναντι από το χώρο της συνέλευσης).
Αυτό απ’ τη μία δείχνει τη διάθεση των πολιτών να αγωνιστούν για ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κι απ’ την άλλη αποδεικνύει το άγχος των τοπικών αρχών (Νομαρχία, Δημαρχία, ΔΕΥΑΧ κλπ.) να κρατήσουν κρυφό το πρόβλημα και να καταστείλουν όποιον επιχειρήσει να σπάσει τη σιωπή γύρω απ’ το θέμα. Την ίδια στιγμή στήνουν φιέστες (έκθεση Αγροτουρισμού) προκειμένου να ξεγελάσουν τους “ιθαγενείς” αλλά και τους “πελάτες – τουρίστες” του νησιού. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση στο ταμπλό της ΔΕΥΑΧ που δηλώνει ότι η ποσότητα υδραργύρου στο νερό δεν είναι ανησυχητική, τη στιγμή που συνέχεια έρχονται στη δημοσιότητα αναλύσεις που δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.
Εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ πιστεύουμε ότι η σημερινή κατάσταση όπου οι βρύσες των σπιτιών μας βγάζουν τρεις φορές περισσότερο υδράργυρο απ’ ότι επιτρέπεται, απειλώντας ακόμα κι αυτούς που χρησιμοποιούν το νερό για λάντζα, μπάνιο ή πλύσιμο των δοντιών τους, δεν επιτρέπει άλλο εφησυχασμό. Η εύρεση του υδραργύρου μαζί με όλα  τα άλλα (θάλασσα, χλώριο, κολοβακτηρίδια) αποδεικνύει πολύ απλά ότι ή δεν έγιναν έργα ή τα “έργα” που έγιναν ήταν άχρηστα και πρόχειρα, ενώ παράλληλα πληρώνουμε πανάκριβα το “ειδικό τέλος” στους λογαριασμούς και πλουτίζουμε τις εταιρίες εμφιαλωμένων νερών.
Αυτοί που χρόνια τώρα εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας, δεν μας πείθουν και πρέπει να καταλάβουν ότι η τυφλή πίστη στις “άοκνες προσπάθειες” που καταβάλουν για να προσφέρουν ποιοτικό νερό στους πολίτες, αποτελεί παρελθόν.
* Επειδή το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια
* Επειδή η αξιοπρέπειά μας δεν δέχεται άλλη κοροϊδία και την αθλιότητα του μπιτονιού
δεν μπορούμε πια να περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας από αυτούς που μας τα δημιούργησαν αλλά πρέπει να αναλάβουμε τη δράση εμείς
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ για
* Να πιέσουμε για άμεση λύση που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες μας και θα λύνει μια και καλή το πρόβλημα του νερού. 
* Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε μέσα από γενικές συνελεύσεις κατοίκων, μακριά από τους κάθε λογής φορείς και ηγετίσκους που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
* Να απαιτήσουμε ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Δεν θεωρούμε ότι έχουμε έτοιμες τις λύσεις, ξέρουμε όμως ότι μόνο εμείς οι πολίτες που δεν εξαρτόμαστε από οικονομικά – επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούμε να βρούμε τη λύση για να  ζήσουμε αξιοπρεπώς.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
 


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ