Αρχική Νέα Τοπικά Κρίνεται τη Δευτέρα η υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα

Κρίνεται τη Δευτέρα η υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα

8


Την υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα κρίνουν τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες.
Η σύνοδος θα πρέπει βάσει των νόμων να κηρύξει τον κ. Παντελεήμονα είτε “σχολάζοντα” είτε να του επιτρέψει να επιστρέψει στη διοίκηση της Μητρόπολής του.
O κ. Παντελεήμων θα απολογηθεί για τις κατηγορίες περί συμμετοχής του σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα αλλά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Σύνοδο φέρεται δυσμενές για το μέλλον του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παντελεήμων τέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε εξάμηνη αργία με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να κατέχει περίπου δύο δισεκατομμύρια δραχμές σε υπεράκτια εταιρεία.
Τότε, ο μητροπολίτης Αττικής, ο οποίος δηλώνει αθώος για όσα του προσάπτονται, είχε χαρακτηρίσει ως “αδελφοκτόνους” τους 12 Συνοδικούς Ιεράρχες που είχαν αποφασίσει να τον θέσουν σε εξάμηνη αργία.
Σημειώνεται ότι 85 από τους 195 κληρικούς της Μητρόπολης Αττικής με υπόμνημά τους προς τον Αρχιεπίσκοπο εξυμνούν “το ήθος του, τη σεμνότητά του, την ευγένειαν, την καλωσύνην της καρδίας του, την αγάπην του διά την Εκκλησίαν”.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ: news.in.gr