Αρχική Πολιτισμός Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ: κύριοι του ΥΠΠΟ δώστε...

Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ: κύριοι του ΥΠΠΟ δώστε τα χρήματα για τον κινηματογράφο

10Αντί για φιέστες, δώστε τα χρήματα για να διατηρηθούν θεσμοί και προγράμματα όπως οι Δημοτικοί Κινηματογράφοι.
Αυτό ζητά από την Κυβέρνηση η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ που δηλώνει παρούσα και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί “ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ!”.
Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλία Πολιτών έχει ως εξής:
 
“Πέρασε ένας  μήνας περίπου από τη  λειτουργία του  θερινού Κινηματογράφου της Χίου “Cine Κήπος”  ως Δημοτικού. Η διατήρηση αυτού του πετυχημένου δημοτικού θεσμού ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενός  μεγάλου κομματιού πολιτών της Χίου που υπερασπίζοντας  τα συμφέροντά του  μέσα από  διαδικασίες αυτοοργάνωσης, κατάφερε
* να ακυρώσει την  απόφαση του Δήμου Χίου για την ιδιωτικοποίηση του Cine Κήπος
*   να μην παραδοθεί η ποιότητα στη σύγχρονη βιομηχανία του θεάματος
* να παραμείνει στους δημότες  η δημόσια περιουσία. 
Έτσι ενώ  στο νησί λειτουργεί με επιτυχία το Cine Κήπος  κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί, εν μέσω θέρους, τρέχουν στα νησιά συμμετέχοντας σε συνέδρια, εγκαίνια  και άλλου τέτοιου είδους  πολυδάπανες φιέστες ξεχνώντας  τις υποχρεώσεις τους, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις ξεχνώντας βέβαια  τις προηγούμενες όπως στη περίπτωση του “Cine”.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
* Θυμίζουμε στον υπουργό Πολιτισμού και πρωθυπουργό της χώρας,  ότι το Υπουργείο του, χρωστάει ακόμα τα 18000 € ( 9000  του 2004 και 9000 του 2005 )  στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο της Χίου, και ότι το χρέος του αυτό αποτελεί  υποχρέωση του ΥΠ.ΠΟ από την προγραμματική σύμβαση  που έχει υπογράψει με την ΔΑΕΧ.
* Θυμίζουμε επίσης στην παράταξη του κ. Παντελάρα  και στον ίδιο τις δηλώσεις τους στο Δημοτικό συμβούλιο ότι  το υπουργείο θα δώσει αυτά τα λεφτά που ΟΦΕΙΛΕΙ.
* Θυμίζουμε τις δηλώσεις των  Μενή και Ηλιαδάκη που  μας καλούσαν  σε κοινό αγώνα,  για να δώσει το Υπουργείο Πολιτισμού την χρηματοδότηση που χρωστάει και το 2004 και το 2005 αλλά συνεχίζουν να  τηρούν σιγή ιχθύος. (προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι όταν του χρόνου θα ξαναεπιχειρήσουν το ξεπούλημα του Cine.)


Η Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Cine κήπος από την αρχή εκφράστηκε ενάντια στο ξεπούλημα  και την ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού των δημόσιων χώρων και της δημόσιας περιούσιας  από όποιους και με όποιους τρόπους κι αν μεθοδεύεται.
 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα παραμείνουμε ενεργοί, εξακολουθώντας να διεκδικούμε τον Πολιτισμό και τους Δημόσιους Χώρους ελεύθερους για τους δημότες, ενάντια στις λογικές εμπορευματοποίησης των πάντων, ενάντια στις αυθαιρεσίες των ΟΤΑ,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΣΤΟ CINE  ΚΗΠΟΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ
http://www.geocities.com/chioscinema”